2018. január 16., kedd

HAJLOTT GERINCŰ HAJBÓKOLÁS, KÉTKULACSOS GYÁVASÁG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.01.16.


És nektek hogy telt az év legnyomasztóbb napja? Ami ugyanis állítólag tegnap volt, vagyis egybeesett az új esztendő harmadik hétfőjével. Mert valami okos ember ezt megállapította néhány éve, és azóta ez így fut a köz tudatában. Hogy az év harmadik hétfője az abszolút letargiába fulladás napja. Najó, de szerencsére ma már kedd van, és elmúlt a nyomasztás is, úgyhogy gyönyörűszép kedd reggelt kívánok mindenkinek, aki ma reggel is kíváncsi. Mármint nem rám, hanem arra, ami az univerzum e lángoktól ölelt, illetve a lángokon inneni és túli sarkában történik. Márpedig történik bőven.

Kezdjük is azzal, hogy lemondott a miniszterelnök. Ja, nem ez, mert ez a büdös életben nem fog lemondani, hanem a másik. Nyugi, nem a székely zászlós ügy miatt, annál komolyabb politikai harcok dúlnak a román kormánypárt háza táján. Érdekességképpen: Romániát elvileg egy baloldali, szociálliberális pártszövetség irányítja, de ez nem igaz. Vagyis pontosan ugyanannyira igaz, minthogy a Fidesz jobboldali. Mert szerintem a nacionalista, klerikális, populista, demagóg, lebutított üzenetekkel operáló, korrupcióval sújtott nagyemberekkel sűrűn borított pártoknak nem a színét kell nézni. Szóval a Szociáldemokrata Párt (PSD) nagyjából a Fidesz romániai megfelelője. A pártelnöknek vannak ügyei, ha úgy tetszik priusza, ezért nem lehetett miniszterelnök, tehát kénytelen volt engedelmes alattvalókat keresni a kormányfői szerepre. Most a második projektje bukott meg, mert az alattvalók szembementek a sötét multú egyén akaratával. A székely zászló ügyében büdösbunkó módon megnyilvánuló Tudose például ama bűnbe esett, hogy nem vállalta fel az igazságügy reformot. Mármint abban az értelemben, hogy míg a párt egyszemélyes korrupt vezetőjének akarata szerint a törvénycsomagot sürgősségi kormányrendelettel kellett volna elfogadni, Tudose ragaszkodott a parlamenti eljáráshoz. A dolog nem kicsit zavarbaejtő. Ugyanis kétségtelen, hogy Romána is csak foltokban jogállam, de képzeljük el ugyanezt Orbánnal összefüggésben: ragaszkodik a parlamenti eljáráshoz, amikor már ott tartunk, hogy Németh Szilárd tiltogat ki ellenzéki képviselőket parlamenti bizottságokból.

Persze nincs többről szó, minthogy Szilus eleresztett egy öblös politikai nyilatkozatot, miközben annyira még ő sem kretén, hogy ne lenne tisztában azzal: egyelőre nem létezik olyan illiberális jogszabály, ami ezt a faszságot lehetővé tenné. Ez nem jelenti azt persze, hogy ameddig erre a bizonyos nemzetbiztonsági bizottsági ülésre sor kerül, nem lesz ilyen. Ugyanis ez ama ülés lenne, amire a tudatrepedést is meginvitálták, mesélje már el, hogy is van azzal az 1300 befogadott menekülttel. Arra szerintem minden normális ember a nyakát tenné, hogy Orbán nem fog megjelenni az ülésen, ilyen pitiánerségekkel nem foglalkozik. Fontosabb küldetése van neki: ezen a héten tárgyalja a kormány a Soros-ellenes törvénycsomagot. És abban bármi lehet, amiről Szél Bernadett, vagy például ti, vagy én ebben a pillanatban nem tudunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.