2018. március 19., hétfő

DEMAGÓG DESPOTÁK KONTRA MIGRÁCIÓ-ELLENES VISSZHANG - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / CSERNYÁNSZKY JUDIT
2018.03.19. 

Orbán az utóbbi években a nyugati világ szélső jobbjának hőse lett – kezdi budapesti videós beszámolóját a Washington Post tudósítója, aki a választások előtti hangulatról ad képet. Közben jeruzsálemi, kanadai és osztrák médiumok támogató hangon a magyar kormány migráció-ellenes nézeteiről és intézkedéseiről.

A Washington Post tudósítójának beszámolójában dominál egyrészt Orbán migránsellenes gyűlöletbeszéde, másrészt viszont a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelem azzal a reménnyel kecsegtet: lehet még meglepetés április 8-án. Erről a videó végén Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely új polgármestere beszélt, miszerint ha az emberek elmennek szavazni, és mindenhol csak egy ellenzéki jelölt lesz, van remény.

A videó mellett egy igencsak terjedelmes cikkben elemzi a Washington Post szerzője az elmúlt évek Orbán-politikáját, annak is fősodrát, a Soros-ellenes és migráns-ellenes kampányát, illetve a mostani választási kilátásokat. Említve a civileket megbélyegző és működésüket korlátozó törvényt, Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke úgy véli, ez nem csupán választási trükk, hanem komolyan el akarja hallgattatni a civil szervezeteket.

Csontos Csaba, a Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti vezetője szerint a kormánynak a Soros-gyűlöleten kívül semmilyen választási üzenete nincs. Az írás természetesen kitér Orbán minapi ünnepi beszédére is, amelyben elégtétellel riogatta az ellenzéket.

Szélsőjobbosok, demagóg despoták, antiszemiták mumusa lett az utóbbi két évben Soros György szerte a világon, de mindez semmi ahhoz képest, amit Soros épp a szülőhazájában, Magyarországon kapott – foglalkozik ugyanezzel a témával a South China Mornig Post a Washington Post beszámolója alapján...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.