2018. március 13., kedd

KIS HÍJÁN KATASZTRÓFÁT OKOZOTT OSZTER SÁNDOR KASTÉLYTAVÁNAK ILLEGÁLIS FELTÖLTÉSE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: BECKER ANDRÁS
2018.03.13.


Gyanús módon kapott engedélyt, illegálisan kezdték feltölteni, és kis híján katasztrófát okozott: tegnap délután alámosódott Oszter Sándor mesterséges tavának gátja, nem sokon múlott, hogy át is szakadjon. A veszélyt elhárították, nyomozás indult.

Előzmények

Néhány hét alatt a semmiből több ezer köbméteres tórendszer épült Oszter Sándor diósjenői kastélya mellé – az engedélyek szerint vizes élőhely rekonstrukciója zajlik. A beruházás körül számos homályos mozzanat van, de az elég biztos, hogy a projekt súlyosan veszélyeztet egy másik vizes élőhelyet, az évszázadok óta itt lévő Jenői-tavat.

Oszter Sándor mesterséges tó építésével veszélyezteti a Börzsöny legnagyobb tavát

Szakhatósági vizsgálat és büntetőeljárás indul Oszter Sándor diósjenői mesterséges tórendszere ügyében

Eddig csak az ország egyik legszebb tavára jelentett veszélyt a Diósjenő belterületén, az Oszter-birtokon megépített mesterséges tórendszer, de ma kiderült, a falu egy részére is komoly fenyegetést tud jelenteni a létesítmény.

Miután kirobbant a botrány a mesterséges tó, illetve a megépítését lehetővé tevő engedélyezési eljárás körül, úgy tűnt, Oszter Sándor visszavonulót fúj, és eláll a tórendszer feltöltésétől. A váratlan hóolvadás azonban új helyzetet teremtett: ismeretlenek – információink szerint egy ún. osb-lappal – elzárták a legnagyobb tó átereszét, így a Börzsönyből a Jenő-patakon keresztül a Jenői-tóba tartó víz egyszer csak elkezdett gyűlni Oszterék tavában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.