2018. április 8., vasárnap

MENJETEK SZAVAZNI, ÉS NE HIGGYÉTEK EL, HOGY ÚGYIS MINDEGY

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.04.08.


Hiába készül egy éve Nemzeti Választási Ilonka néni a mai történelmi voksolásra, sajnos a valasztas.hu oldal döglődik, az NVI informatikai rendszere maga alá csinált. Választási Ilonka néni nem számított ekkora terhelésre, eszébe nem jutott volna, hogy ilyen sok embert fog érdekelni, hogy mi történik április 8-án. Ebből kifolyólag fél 4 után derült ki, hogy 15 órakor 53,64%-os volt a részvétel, ez mindössze 5 ezrelékkel, de még mindig magasabb, mint a 2002-es eddigi rekordnak számító 53,59%. Anélkül is, hogy Áder János államfő akár egyetlen büdös szóval is szavazásra buzdított volna, ahogyan azt egy normális államelnöknek kötelessége lett volna.

Az okos emberek folyamatosan leírják, elmondják, hogy mennyire olvasható ki bármi is az eddig ismert részvételi adatokból, és mennyire nem olvasható ki semmi belőlük. Se megcáfolni, se megerősíteni nem tudom és nem is akarom, hogy ennek ki örülhet és miért, majd később minden kiderül.

Ezzel szemben azt feltétlenül szeretném leírni, hogy én is jártam ma Budapesten, a XI. kerületben a Bocskai úton, és láttam azt a kilométeres sort. És láttam azokat a fiatalokat, akik ott szélben, napsütésben órákon át várakoznak, mert mindenképpen szavazni szeretnének. Én nem tudom, hogy azok a zömében fiatalok és kevésbé fiatalok kire fognak szavazni, de lelkesítő volt látni, hogy ott vannak, hogy nem adják fel, hogy nem érdekli őket, mennyi időt kell ott állni. Az alábbi rossz minőségű felvétel ott készült:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.