2018. május 28., hétfő

AZ ÚJ MÉDIAKIRÁLY, AKI EL IS HISZI A FIDESZES PROPAGANDÁT

INDEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2018.05.28.


Balásy Gyula, a New Land Media Kft. és a Lounge-csoport tulajdonos-cégvezetője már az első nemzeti konzultáció, vagyis 2005 óta dolgozik a Fidesznek, de sokáig csak másodhegedűs lehetett. 2016 után azonban hirtelen a kisebb beszállítóból a kormányzati propaganda number one ügynöksége lett. Az egykori art director szerény, visszahúzódó alkat, és ismerői szerint telitalálat a Fidesznek. Balásy ugyanis a rábízott feladatokat nemcsak elvégzi, de valóban át is éli a kormányzati sikerpropagandát, illetve a negatív kampányok üzeneteit.

Az állami pénzből működtetett kormányzati propaganda legfontosabb aktorát, Balásy Gyulát kifejezetten kedvelik az ügyfelei, a beszállítói, sőt többnyire még a versenytársai is.

PEDIG NEM ÉPPEN HAVERKODÓS ALKAT,

egyáltalán nem társasági ember, nem jár össze az ügyfeleivel magánprogramokon, nincs ott a fogadásokon vagy a focimeccseken. Nem keringenek róla szaftos történetek, ilyenek nem segítették portréírási szándékunkat, és maga az érintett sem kívánt az Indexnek nyilatkozni.

Háttérbeszélgetéseink során abban senki nem kételkedett, hogy Balásy Gyula nagyon fontos bizalmi ember lett a Fidesz köreiben. A legtöbben a kormányzati kommunikációt miniszterként irányító Rogán Antalt emlegették mint fő mentort, de arról meggyőződhettünk, hogy Balásy kapcsolatrendszere ennél jóval sokrétűbb, hiszen a cégvezető az elmúlt évek Fidesz-kommunikációjának minden agytrösztjével dolgozhatott már együtt.

A következőkben arra teszünk kísérletet, hogy Balásy Gyulát, az új kormányzati médiagépezet irányítóját, vagyis a kreatív feladatokat ellátó Lounge Design Kft., a médiafoglaló New Land Media Kft. és a PR-ral foglalkozó Lounge Communication Kft. első emberét bemutassuk...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.