2018. június 26., kedd

NEM, EZ A MÓDSZER NEM AZ A MÓDSZER

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.06.26.


Parlamenti vitanapot tartottak tegnap az Országházban, így hát volt miről beszélni a sajtóban. Pláne, hogy a miniszterek elnöke is tiszteletét tette a tisztelt házban, nem csak valamelyik beosztottját küldte, hogy frappánsabbnál frappánsabb válaszokat adjon. Noha a teljes hazai sajtót bejárta a hír, miszerint a cafeteria-rendszert jóformán megszünteti a kormány – ezzel dolgozók százezreinek bérét megcsonkítva – Orbán Viktor szerint ez mégsincs így.

De hát sokszor hallottuk már, hogy a pletykák, vagy a korábban megszellőztetett hírek nem igazak, aztán valahogy mégis szinte mindig azok voltak. A kormány már reflexből vág vissza az újságírók, vagy épp ellenzéki politikusok kérdéseire. Ez a reflex pedig általában hazugsággal társul. Ha ez nem így lenne, akkor pedig teljesen irreleváns, oda nem illő válaszokat adnak a kormány politikusai.

Ennek a nagymestere Orbán Viktor, aki bármilyen kérdésre képes boldog karácsonnyal, vagy pünkösddel válaszolni. Ha esetleg nem ezen frappáns elemek közül válogat, úgy Soros-terv, vagy Brüsszel van. Az értelmes válaszok ideje már bőven lejárt. Erre tökéletes példa a tegnapi indexes gyors interjú, melyben Orbán többször is válaszolt egy – még fel sem tett – kérdésre. És nem azért, mert a miniszeretek elnöke a jövőbe látna, hanem azért, mert simán akkora tapló, hogy az újságírót meg sem tiszteli azzal, hogy meghallgatja, majd ezt követően válaszol a kérdéseire.

Az Index ugyanis Orbán szerint fake news, tehát értelmetlen lenne bármiféle válaszadás. Az, hogy egy köztisztviselő köteles lenne válaszolni az újságírói kérdésekre – lévén hogy ők az emberek helyett teszik fel a kérdéseiket – az totálisan hidegen hagyja mind Orbánt, mind pedig Rogánt, vagy Kósát. Futnak mint a nyulak, menekülnek a legközelebbi liftbe, vagy kapualjba, csak ne kelljen válaszolni a kérdésekre. Tehát az ő részükről a tisztelet teljes hiánya tapasztalható, ők mégis elvárják másoktól.

Na de térjünk csak vissza arra, ahogy a kormány nem fogja kinyírni a cafeteria-rendszert. Emellett arra is válaszolt Orbán, hogy az ötmilliós miniszteri fizetés hazugság. Ilyenről ő nem tud, sőt még csak fel sem merült. Na de ez is hamarosan ki fog derülni, de senki ne lepődjön meg, ha akár több miniszter is milliós fizetésekkel büszkélkedhet majd a közeljövőben. Ugyanis szó volt itt régebben a képviselői fizetések csökkentéséről is, aztán érdekes módon azok is megemelkedtek, méghozzá nem is kicsit.

Szó volt még arról is, hogy mennyire felkészült a kormány egy esetleges gazdasági válságra. Erre valamiért Orbán arról kezdett el beszélni, hogy régi legenda az, hogy a magyar gazdaság az uniós támogatásoktól függ. Kár, hogy ez nem annyira legenda, mintsem a valóság, ugyanis a GDP növekedés többek között pontosan ennek köszönhető. Az tény, hogy nem csak Magyarország jár jól az uniós tagsággal, de az is tény, hogy soha nem voltunk és valószínűleg soha nem is leszünk nettó befizetők. Ez pedig pontosan azért van, mert a magyar gazdaság nem versenyképes...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.