2018. október 3., szerda

A POFÁM SZAKAD LE ÉS EZ MOST NEM IS KÖLTŐI TÚLZÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.10.03.


Megnéztem ezt a videót és bevallom, tátva maradt a szám. Ha a szemrebbenés nélküli hazugság, a parttalan, korlátlan pofátlanság szobrát valaki valaha el akarja készíteni (miért akarná?), tökéletesebb modell biztosan nincs Orbán Viktornál.

Odaül ez az ember a maga kreálta idősszervezet közepébe és miközben belehány a nyugdíjas társadalom arcába, a szeme sem rebben. El sem szégyelli magát, még futólag sem. Azt mondja ez a félelmetesen alattomos figura az elégedetten mosolygó házi nyuggereinek, hogy itt most mindjárt kitör a jó világ. Ő elintézte. Mert egyrészt fizet nekik nyugdíjprémiumot (helló, röfik, úgy vannak a számok), másrészt ezután majd kaphatnak fizetést és nyugdíjat is. Mert ő egy jó ember és micsoda igazságtalan dolog az, hogy elvették a nyugdíjat, ha valaki dolgozott? Na de most, hála a puritánságáról, igazmondásáról, becsületességéről híres felcsútinak más világ köszönt a nyugdíjasokra.

A pofám szakad le és ez most nem is költői túlzás. Az a figura mondja ezt, aki egyszemélyben felelős azért, mert a nyugdíjasoknak választani kell a nyugdíj és a fizetés között. Kivéve Harrach Péternek, mert ő szemrebbenés nélkül felvette a fizetést is, a nyugdíjat is és még bele is röhögött a pedagógusok, orvosok, bírók arcába, akiktől ezt megtagadták. Az az ember beszél úgy, mintha valaki – gyurcsánybajnailiberálisok – elvette volna a nyugdíjasoktól a nyugdíjat és ő, mint a nagylelkű várúr most visszaadja, aki saját maga vette el. Senki más, az Orbán-kormány vezette be azt a szemétséget, hogy közalkalmazottként vagy nyugdíjat kap az ember, vagy fizetést, egyszerre a kettőt nem. Mert el kellett üldözni a bírókat, a pedagógusokat, az egyetemi oktatókat, az orvosokat. Mindenkit, akinek elég tapasztalata és elég esze van hozzá, hogy átlássa ennek a bűnbandának a kártékony működését. Járulékos haszonként így lehetett papíron csökkenteni a munkanélküliséget...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.