2020. április 8., szerda

MÉSZÁROS LŐRINC, A ZUCKERBERGNÉL OKOSABB DOLLÁRMILLIÁRDOS FIZESSEN, NE A CSÓRÓ ÖNKORMÁNYZATOK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.04.08.



Van nekünk egy zsenink, akinek vagyona meghaladja az angol királynő vagyonát, aki a világ leggazdagabb emberei között található kétmilliárd dollárt közelítő vagyonával, aki gyorsabban gazdagodott, mint a Facebook tulajdonosa, Mark Zuckenberg (saját bevallása szerint azért, mert ennyivel okosabb nála”, aki minden fillért állami megrendelésből és a Magyarországra zúdított uniós pénzekből szerzett, semmit nem a piacon saját tehetsége és ügyessége alapján. Ez az ember Orbán Viktor strómanjaként ül a pénzes zsákján, miközben a magyar emberek megmentése érdekében az önkormányzatok költségvetését vágták meg.

Itt az ideje, hogy a zseni megnyissa a feneketlen bukszáját, aki még a járvány kitörése után is tudott kapni Orbán vejével, a fatolvaj Tiborcz Istvánnal együtt, kétmilliárd forint állami támogatást két ellopott kikötő fejlesztésére. Orbánt az sem érdekli, hogy Magyarország egyes területein már éhínség fenyeget, a magyar gazdaság iszonyatos károkat szenved el, s a védekezés hatalmas pénzeket igényelne, mert ebben a helyzetben is közpénzek milliárdjait önti saját strómanja és a lánya, Orbán Ráhel (királynővárományos hercegnő) családjának zsebébe.

Nem viccnek szánták, de Magyarországon a vicc kategóriája, hogy Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselők törvényjavaslatot nyújtottak be Botka László szegedi polgármester javaslata alapján. Magyarországon ugyanis törvényt csak Orbán hozhat, ahogy a törvényeket is csak ő lépheti át, parlament pedig nincs, az ellenzék csupán hazug díszlet a diktatúrában. Ezért a javaslatot nem kell komolyen venni, csupán jelzi, hogy igazából hol van a magyar emberek pénze, ahova baj esetén nyúlni kellene: Orbán strómanjánál és az Orbán családnál.

A javaslat szerint azoknak kéne fizetniük, akik 2012 eleje és 2020 márciusa között többek között az államháztartás alrendszeréből, az európai uniós forrásból, a nemzetközi megállapodás alapján finanszírozott egyéb programból, valamint a 100%-os állami tulajdonban álló gazdasági társaság által létrehozott alapítványtól legalább ötmilliárd forintnyi árbevételt szereztek. Ha az árbevétel 5 és 10 milliárd forint között alakult, akkor a hozzájárulási alap a bevétel 1 százaléka kéne legyen, ha pedig meghaladja a 10 milliárd forintot, de nem éri el a 100 milliárd forintot, akkor 50 millió forint + a 10 milliárd forintot meghaladó rész 2 százaléka. Ha a 100 milliárd forintot is meghaladja, akkor 1,85 milliárd forintot kéne befizetni, illetve a 100 milliárd forintot meghaladó részek 3 százalékát...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.