2015. december 18., péntek

IGAZA VAN-E LÁZÁR JÁNOSNAK

VALAMI VAN...NOLBLOG
Szerző: Julian
2015.12.18.


Ami sokkalta kevésbé természetszerű, hogy a magyar kormány ezt a dolgot kormányülésen tárgyalta, és a Telekommal kapcsolatos intézkedésekről döntött. A Telekom lépésének megtorlásaként a minisztériumok és a Telekom közötti szerződések felbontását rendelték el, ami később a mobilinternet szolgáltatásra vonatkozó szerződésbontássá szelídült.
Nem szelídültek ugyanakkor a kormány nyilatkozatai. Lázár, miniszter egyenesen véleményterrorról beszélt, a Telekomot a szólásszabadság alkotmányos jogának semmibe vételével vádolta. Egy napos késéssel felzárkózott hozzá Rogán is, kijelentve alkotmányellenes az, hogy csak akkor ad valaki pénzt, ha tetszik neki, amit a másik mond. Mondjuk a szponzori (reklám) szerződésben éppen ez a lényeg.
Azért itt megállnék egy pillanatra, és megemlíteném a Magyar Művészeti Akadémia gyakorlatát, amely szinte kivétel nélkül csak a kormánypárti alkotásokat és alkotókat támogatja - a Telekommal ellentétben nem a saját, hanem mindannyiunk pénzéből. Arról már nem is szólva, hogy a kormánynak és tagjainak eszükbe sem jutott a véleményszabadság védelmére kelni, mikor egy (volt) fideszesről publikált, és a Facebookon megosztott véleménycikk íróját és a megosztókat rabosították.
Ami viszont elgondolkodtató, hogy az elmúlt két napban kormánypárti képviselőtől, szimpatizánstól még a privát szférában sem hallottam, vagy olvastam olyan megnyilvánulást, hogy butaság, vagy szerencsétlen elszólás lett volna a (Kövér által utólag már magyarázgatott) szalonképtelen kijelentés. Pedig nem hiszem, hogy legalább egyetlen, a témáról másként gondolkodó ember ne lenne közöttük. Csak olyanok képesek megszólalni, akik még egy lapáttal rátesznek.
Hogy ez miként lehetséges? Arra magyarázatot adhat, hogy a Fidesz (Orbán) nem enged kibeszélést. Nincs olyan, hogy ők bármiben, akár a legcsekélyebb ügyben is hibáznának. Ezt az álláspontot körömszakadtáig védelmezik. Még akkor is, ha hülyét csinálnak magukból (Lásd Rétvárit az Egyenes Beszéd műsorban) Mert aki kibeszél, az utóbb, de inkább előbb pórul jár. Elveszítheti a közszférában meglevő állását, üzleti megbízást, egzisztenciát. Így inkább összeszorítja a száját, nem jártatja.
Lázár úr, ha valamit véleményterrornak lehet nevezni, hát ez az!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.