2016. március 23., szerda

KANADA BELGIUMMAL ÉS AZ EURÓPAI UNIÓVAL SZOLIDÁRIS A BRÜSSZELI TERROR UTÁN

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: KMH
2016.03.22.


Erélyes szavakat használtak kanadai kormányzati tisztviselők, miután ma reggel a brusszeli  Zaventem repülőtéren, valamint a belga főváros egyik metróállomásánál terrortámadást hajtott végre az Iszlám Állam (ISIS). Legalább harmincan haltak meg a robbantásos merényletben.

“Ez egy fekete kedd Belgium számára”–nyilatkozta Stéphane Dion, Kanada külügyminisztere. “A gyerekek sikoltása a metróban és a fekete füst látványa megerősíti elkötelezettségünket a terror minden formájának elleni harcban. Továbbá mától még az eddigiekhez képest is erősebb szolidaritásunk Belgiummal népével és Európa egészével”–tette hozzá Dion.

Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke elmondta, hogy ami történt Brüsszelben “roppant felháborító”

“Ma egy terrorcselekménynek lehettünk tanúi. Az ártatlan állampolgárok ellen irányított erőszakról beszélünk. Céljuk az volt, hogy ártatlan emberéleteket oltsanak ki és, hogy félelmet keltsenek. Ezt nem lehet és nem is fogjuk eltűrni”–mondta Trudeau kormányfő. “Erélyesen elítélem az undorító támadásokat. Gondolatban az áldozatokkal vagyok, szolidárisan együtt állok Belgiummal és az EU-val”–tette hozzá a miniszterelnök Ottawában.
Trudeau felajánlotta Belgiumnak Kanada segítségét és  támogatását, amennyiben erre igény tartanak a belga hatóságok...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.