2016. március 9., szerda

TARLÓS NEM ÉRTI, HOGY ÉRTI

KÉNYSZERBAGOLY
Szerző: Kényszerbagoly
2016.03.09.


Tarlós nem egy Einstein. Szegénynek nem lehet könnyű észben tartani, hogy éppen melyik kormánytaggal vívja látszatcsatáit a főváros szabadságszerető lakosságának megvezetése érdekében. Feladatát eddig jól teljesítette, a sokpártot megjárt szőke herceg - némi Kávé inspirálta választási törvény buherálással - stabilan hozta ülepe alá a főpolgármesteri széket, melyért cserébe a sok-sok hercegi nem-nem Kávé füléig érve mindig igenné szelídül. Ha jól viselkedik, és feltartott ujjával helyesen méri be a szélirányt, akár az aktuális belső kör külső pereméig is felkűzdheti magát a "mondj egy ötletet, csinálok belőle törvényt" pozicióba.
"Aki felfelé nyal, az lefelé tapos", hirdeti a piréz közmondás, és ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Budapest első embere, hol dugódíjjal, hol biciklis KRESZ-vizsgával, hol a százfelől sanyargatott nyugdíjasok ingyenutazásának elvételével fenyeget.
A "vagyok olyan legény,mint te" legújabb szép példája az autósok megleckéztetésére kieszelt új fővárosi parkolási rendelet volt. Ez abból indult ki, hogy Rómeó találkozik Júliával (mindketten autóval szöknek el otthonról), de csak egy parkolójegyet vásárolnak, mondjuk a lány autójára. A szerelmi légyott után viszont Rómeó is bemutatja az inkriminált jegyet az önkormányzatnál, így semmis a piros csomagban rejlő büntetés.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.