2016. április 8., péntek

BŰNÖSBŐL ÁLDOZAT?

KÉNYSZERBAGOLY
Szerző: Kényszerbagoly
2016.04.08.


Vannak olyan események, amelyekkel az ember azért sem foglalkozik, mert úgy érzi, hogy az azokban való legkisebb részvételtől maga is beszennyeződik. Ilyen történés -a most ismételten napvilágra került- Kiss László szövetségi kapitány 1961-ben megesett -csoportosan elkövetett- nemi erőszak ügye, mely nagy sajtóvisszhangot váltott ki.

Amiért mégis úgy döntöttem, hogy tollhegyre tűzzük a témát, az a körülötte lévő egyre mocskosabb polémia, és a napról-napra követhető, profi kommunikációs szakemberek által irányított szerecsenmosdatás.

Minden tisztességes ember számára komoly erkölcsi dilemma, hogy több évtizeddel ezelőtt elkövetett, bármilyen borzalmas tettért, ha az illető megbűnhődött érte, és azt megbánta, joga van-e másoknak  újra számon kérni a hajdani cselekedetet. Pláne ha a rendelkezésre álló információk szerint mögötte egy tisztességes életút áll.  Erre azt hiszem az a helyes válasz, hogy vannak olyan bűnök, amelyek erkölcsileg soha nem évülhetnek el, annak ódiumát a hajdani elítéltnek -legalábbis lelkében- örökre viselnie kell. És ilyen szempontból közömbös, hogy a törvény által rámért büntetést leülte-e. A sajtóban megjelent  bírósági jegyzőkönyv beszámolt a szexuális erőszak részleteiről is. Lefogásról, az ájult áldozat Kiss által harmadikként való megerőszakolásáról, az úszónő -erőszak utáni- begyógyszereléséről is pontosan beszámolt a Privát Kopó...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.