2016. június 28., kedd

PECINA-VITÉZY BIZNISZ? MEDIAWORKS-JELZÁLOG A HELYI TÉMA VÉDJEGYEIN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2016.06.27.


Tavaly óta hiába próbál pénz csinálni a felszámoló Vitézy Tamás nyugalmazott oligarcha és Orbán-rokon becsődölt újságja, a Helyi Téma védjegyeiből. A védjegyeken a minap föltűnt az Ausztriában sikkasztásra felbujtás miatt bíróság előtt álló Heinrich Pecina pénzember érdekeltségében álló, egyebek mellett a Népszabadságot megjelentető Medeiaworks-csoport egyik cégének jelzálogjoga.

Egyre mélyebben gyalogol a csődbe a nem is olyan rég még a milliárdos-toplistákon jegyzett Vitézy Tamás. Tavaly horvátországi ingatlanérdekeltségeinek bedőléséről írtunk, megemlítve, hogy cégcsoportja egyéb tagjai sem prosperálnak fényesen.

Kis Oligarchatározó: Vitézy Tamás

Az Orbán-családdal távoli rokonságban lévő Vitézy-klán nemrégiben még meglehetősen sikeresnek volt mondható. A három fivér közül Vitézy László filmrendező munkái kapósak voltak a közmédiában, András számos állami cégben volt tisztségviselő – legutóbb a sámádobhasznosító fb-jében foglalhatott helyet -, Tamás pedig Adria-parti privatizátorként és az ingyenesen terjesztett, ám állami forrásokkal egy időben bőkezűen pumpált Helyi Téma kormánypárti regionális bulvárhetilap kiadójaként szerzett elősorban hírnevet.

Nem csak az idősebb generáció szorult mostanában hátrébb a kondértól.
Vitézy Dávid is parkoló pályára került: budapesti közösségi közlekedési főnökből múzeumigazgató lett, igaz, féltestvére, Vitézy Zsófia jelenleg is a brüsszeli Balassi Intézet kulturális tanácsosa...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.