2016. augusztus 23., kedd

A KVÓTANÉPSZAVAZÁS IGAZI TÉTJE AZ UNIÓS TAGSÁG

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: NAVRALÁSZLÓ
2016.08.23.


Orbán Viktor a 21. század Zrínyijének szerepében tetszeleg. Ő lenne az, aki ma megvédi Európát és Magyarországot, ahogy anno próbálta Zrínyi Szigetvárnál. Igaz, Zrínyi egy ellenséges török hadsereggel szemben vette fel a küzdelmet, míg Orbán kampánya a háború elől menekülő gyerekekkel és nőkkel szemben is küzd hősiesen.

Hiszen szerinte bárki lehet terrorista, és a kultúrák keveredése egyébként sem kívánatos számára. A szíriai polgárháborúban elpusztult emberek százezreinek sorsa ebben az országban – a több ezerszer leadott tévés kampányposzt és soha nem látott plakátözön után – elhanyagolható kisebbséget érdekel. De azt talán még kevesebben gondolták végig, hogy Orbán küzdelme az Európai Unió és Schengen tagjaiként eleve halálra ítélt kísérlet.

Ha komolyan vesszük – persze, miért tennénk – hogy Orbán hisz a népfelség elvében, akkor arra kell jutnunk, hogy pár millió magyar ember szavazata semmire nem kötelezi az 510 milliós Európai Unió lakosságát. Vagyis mindegy, mit üzen a magyar nép Brüsszelnek, Európát az semmire nem kötelezi. És a tagállamokat sem. Ők továbbra is befogadhatják a menekülteket, mindegy mi a magyar népszavazás eredménye október másodikán. Sőt, Németország és Svédország már eddig is befogadott több mint egymillió menekültet. Ezek az emberek már itt vannak az Unión és a schengeni határokon belül. Mi történik velük?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.