2016. szeptember 5., hétfő

EGY ÉVE ITT JÁRT A NÉPÉS ELHOZTA A SZABADSÁGOT, DE MI ÉSZRE SE VETTÜK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.09.05.


Egy éve és egy napja rongyos, többségükben szír menekültek indultak el a Bécs felé a magyar autópályán, legyőztek kormányokat, határokat, és elérték azt, amin az életük és a megélhetésük múlott. A féllábú, háborúban megrokkant szír vezette csapat olyan példát mutatott a szabadságról és a meg nem alkuvásról itt, Magyarországon, amiből nekünk kellene (kellett volna) erőt merítenünk akkor, amikor a hatalmasokkal küzdünk a saját szabadságunkért, a saját megélhetésünkért.

Egy éve, annak az éjjelnek a másnapján, amikor a Keletitől az autópályán induló menekültek megnyittatták a határt, ezt írtam ki a Facebook-oldalamra:

Ne higgyétek el, amit mondani fognak majd a tévék és a rádiók, hogy Orbán vagy politikusok nyitották meg a határt, mert ezt ezek a bátor fiatalemberek, férfiak, nők és asszonyok nyitották meg a menetben és Bicskén, az elszántságukkal, az élni akarásukkal, és mi magyarok, akik vállaltuk a szolidaritást velük!

Mert tudjuk, azon az éjszakán rákényszerítették a magyar kormányt, hogy legalább a szőnyegről lesöpörje a problémát, amelyet maga okozott: a megfelelő ellátás nélkül, a Keleti előtt táboroztatott, a pályaudvar kinyitásával és bezárásával, a bicskei vonateltérítéssel, a 21. századi magyar történelem egyik leggusztustalanabb húzásával becsapott menekültek problémáját.

Az egész világ által élőben közvetített exodus miatt lépnie kellett a magyar kormánynak, és lépett is: átlökte a menekülteket Ausztriába, majd Németországba. Odabuszoztatta őket a határra, ahol Ausztria nem tehetett mást, mint ellenőrzés nélkül beengedte, Németország pedig befogadta őket. (Azt már csak zárójelben tesszük hozzá, a határok ellenőrzés nélküli megnyitását pont a magyar kormány aktusa idézte elő erre a két hétre, és a magyar kormány volt az is, amely ellenőrzés nélkül szállította később is a horvát határról Ausztriába a menekülteket...)

Ezen a napon a valóságban nem az Orbán-kormány győzött, nem a menekülteket támogatók győztek, nem a menekültellenesek győztek, nem Merkel győzött, nem is a menekültek győztek, hanem a nép...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.