2016. október 9., vasárnap

BARTUS LÁSZLÓ: FELKÉSZÜL A 168 ÓRA, A KLUBRÁDIÓ ÉS A NÉPSZAVA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.10.09.


Budapest csendes, továbbra is csendes, el sem kezdődtek forradalmai. Orbán máris megúszta az eddigi talán legnagyobb aljasságát, ha egyáltalán lehet fajsúlyozni azt a mérhetetlen mocsokságot, amit ez az ember a nemzete ellen tesz. A magyarok többsége hallgat, mintha mi sem történt volna.

A Népszabadság Magyarország legnagyobb napilapja, még akkor is, ha a hirdetési piac manipulálásával a tiszavirág életű kurzuslapok nagyobb példányszámban fogynak, és a beléjük öntött közpénzekből biztosabb alapon állnak. Hogy Orbán ezt meg merte csinálni, az mindent elmond az aljasságáról és a gátlástalanságáról.

Mivel az érvénytelen népszavazás érvényessé nyilvánítása semmiféle ellenállásba nem ütközött, eredeti tervei szerint járt el, mintha a népszavazás sikeres lett volna. Ezt a lépést a mindent elsöprő győzelem eufóriájában tervezte meglépni, de neki a bukás is győzelem, mivel bármit megtehet, ezért kivégezte Magyarország legnagyobb napilapját.

A Népszabadság megszüntetése után senkinek nem lehetnek illúziói, hogy ez az ember ismer határokat, s hogy a Népszabadság felszámolása elszigetelt jelenség marad. Ez az első lépés, amit követ a többi. A modell látható, hogyan működik. Nem két rendőrt küld, mint Csurka szerette volna, hanem baráti tulajdonosok kezébe kerül a még szabad vagy ellenzéki sajtó, akik aztán gazdasági okok miatt bezárják azokat.

Okos ember ilyenkor körülnéz, hol áll készen ugyanez a felállás. Szembetűnő a Brit Media által megszerzett 168 Óra és a Klubrádió helyzete. Egyedül így nyerne értelmet, miért van szüksége New Yorkban élő haszid ortodox zsidóknak arra, hogy a nehezen megkeresett pénzüket könnyelműen szórják el veszteséges magyar médiumokra.

Ráadásul úgy, hogy a helyi képviseletet jelentő Köves Slomó nem a demokrácia híve, hanem Orbán elkötelezettje. Orbán antiszemita rendszerének díszzsidója, aki igazolja a világ felé, hogy Magyarországon nincs antiszemitizmus, és ezért nem kevés pénzt kap. Másrészt a fideszes antiszemita szélsőjobbnak más zsidó képet ad, amely szemben áll a neológ és asszimilált vallástalan zsidókkal, igazolva a velük szembeni antiszemita indulatokat. Ők a"rendes" zsidók, akik ugyanúgy nem szeretik emezeket, mint az antiszemiták.

Magyarán, a Brit Media nem azért vásárolta fel a magyar liberalizmus két emblematikus médiumát, a 168 Órát és a Klubrádiót, mert segíteni akarja a Orbán-rendszer elleni harcot. Hiszen minden pénzt, kedvezményt és lehetőséget az Orbán-rendszerrel való jó kapcsolattól remél. Emellett a háttérben álló New York-i befektetőknek magyarországi anyagi érdekeltségeik vannak, amelyekhez az Orbánnal való jó kapcsolat szükséges.

Mindez együtt nem sok jót ígér az álmoskönyvek szerint. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a 168 Óra munkatársai Mester Ákos távozása óta először szembesültek azzal, hogy nem kapják meg időben a fizetésüket, vagyis a Brit Media máris kezdi érzékeltetni, hogy anyagi nehézségei vannak, ez könnyen elvezethet ugyanahhoz a hivatkozáshoz, amivel a Népszabadságot megszüntették
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.