2017. január 21., szombat

GONDOLATBAN ÉS IMÁBAN A TRAGIKUS MAGYAR BUSZBALESET ÉRINTETTEIVEL VAGYUNK

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Christopher Adam
2017.01.21.


Legalább 16 magyar állampolgár halt meg az olaszországi Verona környékén, amikor péntek este a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító autóbusz beleütközött egy oszlopba és kigyulladt. A halálos áldozatokon kívül összesen 39-en szenvedtek sérüléseket és 12-en súlyos állapotban vannak egy helyi kórházban. Ez a legsúlyosabb magyar autóbusz baleset 1999 óta–akkor Ausztriában halt meg 18 magyar állampolgár hasonló szerencsétlenségben.

Szombat reggel a 444.hu című lap tudósított arról, hogy a Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt gyűltek össze a gyászolók–mécseseket gyújtottak és virágokat helyeztek el. Az iskola egyik képviselője pedig felolvasta a megmenekült diákok és utasok névsorát. Kiderült, hogy az iskola tornatanára több alkalommal visszament a lángoló buszba, hogy onnan kimenekítsen diákokat–így számos életet mentett. Sajnos a tanár súlyosan megégett és jelenleg is kórházban ápolják–saját két gyereke és felesége, akik a buszon voltak pedig nem szerepeltek a szombat reggel felolvasott élők listáján.

A tragédiáról a kanadai közszogálati televízió – a CBC – honlapján is beszámoltak. Az Associated Press-től érkező tudósítában beszámoltak arról, hogy nem találtak féknyomokat a baleset helyszinén. A szerencsétlenség idején a helyszínen lévő szlovén sofőr szerint a busz egyik kerekével észlelt problémát és probálta figyelmezteti az előtte haladó magyar buszvezetőt, de már sajnos túl késő volt.

Szombaton 12 megmenekült magyar diákot szállásoltak el egy veronai hotelben, ahol jelenleg pszichológiai szolgáltatásokban részesülnek. A sérült, illetve elhunyt gyerekek szüleinek utazási költségeit a magyar állam fedezi, oda-vissza Olaszországból és szintén az állami szervezi az elhunytak földi maradványainak hazaszállítását.

Gondolatba és imába foglaljuk az áldozatok hozzátartozóit, a gyászoló családokat és teljes felépülést kívánunk a sérülteknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.