2017. január 13., péntek

IGAZÁBÓL ELLENÜK HARCOL NÉMETH SZILÁRD ÉS A FIDESZ

CEGLÉDI ZOLTÁN BLOGJA
Szerző: Ceglédi Zoltán
2017.01.13.


Nem Soros Györgyöt, hanem először a legszomorúbb, legnyomorultabb helyzetben lévőket fogják tönkretenni, végül pedig az egész magyar nemzetet.

Hétfő este, az egyik belvárosi pláza előtti tér. Fiatal nő áll a reklámoszlop előtt, körülötte óvodásforma kislány szaladgál. Közelebbről látszik, hogy az anyuka arcán könnyek csorognak, halkan sír. Kérdezzük, mi a baj - elmondja, hogy elmaradt a lakásuk bérleti díjával, és ki akarják rakni őket. Azért jött ki az utcára, hogy pénzt kérjen, látható, hogy nem csinált még ilyet, a hatalmas baj hozta ki.

Persze, adunk neki, most így lehet a leggyorsabban segíteni, de közben végigbeszéljük a lehetőségeit. Amelyek elég szűkösek. Ha "hivatalos" segítséget kér, akkor azonnal elindul a rendszerben a jelzés, aminek a nagyon hamar bekövetkező vége az, hogy elveszik tőle a kislányát. Egy ilyen pici gyerekkel a hajléktalanszálló nem opció, az csak Tarlós István fröcsögő sajtótájékoztatóin jelenik meg a Grand Hotel szinonimájaként, az anyaotthon szintúgy csak rövid távú megoldás, és a belépés pillanatától elindul a visszaszámlálás, aminek a vége ugyanúgy a gyerek elvétele.

Miközben törvény rögzíti, hogy Magyarországon egyetlen gyereket se vehetnek el a szüleitől azok szegénysége miatt. Csak épp a hivatalosságok tesznek erre, a jogalkotó meg kifejezetten sportot űz abból, hogyan lehet minél többféle, sokszor bagatell indokkal is igazolni azt, hogy a gyereket kiemelik a családból. A nemrég elfogadott gyermekvédelmi törvény alapján már akkor is, ha a szülők nem jelennek meg a szülői értekezleten!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.