2017. január 13., péntek

ORBÁN SZERINT MINKET IRIGYEL A NYUGAT - VIKTOR, MIKOR VOLTÁL UTOLJÁRA GRAZBAN?

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Batka Ziltán
2017.01.13.


Orbán szerint nálunk jobb az élet, mint Nyugaton. Vajon mikor volt a vezér utoljára Grazban? Lehet, hogy újra szét kellene néznie arrafelé.

A dolog úgy indult, hogy jött egy fiatal, áramvonalas politikus, aki képes volt bármikor, bármilyen helyzetben hazudni, mint a vízfolyás. Ez Orbán Viktor, aki pár tucat plusz szavazatért szemberebbenés nélkül megcáfolja a gravitációt, vagy letagadja Ausztrália létét.

És van a CÖF-ös Marika néni, aki viszont férjével, Feri bácsival huszonöt éve nem volt nyugaton, akkor is a Mariahilferstrasszén hűtőért, szóval az emlékeik mára porosabbak, mint a liszteskamra kulcsa.

Ennek a két halmaznak a metszéspontjából alakult ki a mai Fidesz és 2017 Magyarországa. Nemzeti trikolóros pántlikával átkötött, supershopos giccs és tragacs ország, ami a benne élőknek pont annyira szép és hasznos, mint a nagymamáinkra rátukmált háromszázezres birkautánzatú műszőr paplan, ami után még sokáig fizethetjük a mama helyett a részleteket.

Egy skizoid, tényeken és valóságon túli ország, ahol a vezér szemrebbenés nélkül mondhat olyant a nyájának a péntek reggeli Kossuth rádiós igehirdetésében, miszerint Magyarországnak már jobban megy, mint a Nyugatnak.

A probléma csak az, hogy ez már a korábbi orbáni mércével mérve is akkora kamu, hogy az helyből leveri a kolompot. Ráadásul Orbán láthatóan hisz benne. És ez itt a bibi.

Ha a megfáradt tekintetű, időnként hetekre "eltűnő" vezér magától jön rá egy üres szobában merengve az ilyenekre, akkor is ott az opció, hogy bevesz egy (több) tablettát, kifújja magát, feláll a székéből, az ablakhoz megy, és szemügyre veszi a grazi kis utca mindennapjait.

Bizony, kátyúmentes vadiúj utakon vadiúj autókat lát, a járdán jól öltözött embereket, akiknek még színházra, mozira, családra is van idejük és valahogy eszük ágában sincs elszökniük onnan a virágzó Magyarországra. Ha költöznek, ahogy Graz nagy szülötte, Schwarzenegger tette, úgy csak még nyugatabbra mennek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.