2017. február 18., szombat

IDEJE FELKÖPNI, ALÁÁLLNI ÉS BOCSÁNATOT KÉRNI 266 EZER HAZAÁRULÓTÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.02.17.



266 151 aláírás. Ennyi a vége. 30 napon át több mint negyedmillió ember írta alá a Momentum Mozgalom íveit azért, hogy egyáltalán népszavazni lehessen arról, hogy 2024-ben Budapest szervezzen, avagy ne szervezzen olimpiát. Attól függetlenül, hogy végül Párizs, Los Angeles vagy Budapest nyeri el veszi meg a rendezés jogát.

Hogy ez mekkora munka volt, az nem kérdés. Hogy az elfásult, elpunnyadt, beletörődött polgárok kritikus tömegét sikerült öntudatra bírni és felrázni, elismerést érdemel. Ez az írás nem a Momentum Mozgalom hősiességéről fog szólni, noha kivétel nélkül tisztelet illeti őket, az aktivistákat, az aláírókat, mindenkit. Sőt, azokat a pártokat is, amelyek odatették magukat az ügy mellé. Ami nem ideológiai kérdés, hanem egyszerű demokráciakérdés. Azé a demokráciájé, amit Magyarországnak nem volt lehetősége/akarata/igénye tanulni és legalább elégséges szinten elsajátítani. Egy olyan országban, ahol a népakarat kifejezésének elvi lehetősége egyáltalán nem a mindennapok velejárója, nem magától értetődőség, ott feltétlenül.

Azt gondolom, hogy most arról kellene beszélni elég sürgősen, amit ez az aktus – 138 ezer helyett 266 ezer aláírás összegyűjtése – kihoz, és már kihozott a cinikus, arrogáns vérg*ci hatalomból. Egyfelől Budapest polgármesteréből, másfelől a mindenhatóból és mindenek tudójából, a felcsúti elcseszett ügyvédből és tehetségtelen, takonygerincű futballistából.

A szardobálás, sunnyogás, hazudozás és felelősségelhárítás malmai mozgásba lendültek. Bár szerdán még nagy erőkkel bízott abban, hogy úgysem jön össze a hipsztereknek a szükséges számú szignó, azért óvatosságra intette a csürhét Visegrádon. Kussoljanak, ne nyilatkozzanak az olimpiával kapcsolatban, hiszen nem a Fidesznek, vagy a kormánynak, hanem Budapestnek kell reagálnia a Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtésére: nem a párt vagy a kormány, hanem Budapest pályázott a 2024-es rendezésre – így oktatta a nyájat a vezér.

Ha pedig bukjuk az olimpiát, az ellenzék nyakába kell varrni az egész sztorit. Ugyanis a személyiségzavar szerint nem véletlen, hogy éppen akkor – január-februárban – gyűjtöttek aláírást és hangolták az olimpia ellen a fővárosiakat (?), amikor tudni lehetett, hogy a NOB is elkészíti titkos felmérését a rendezés társadalmi támogatottságáról. Mindez pedig Los Angeles és Párizs malmára hajtja a vizet, ami miatt azt sem túlzás felvetni, hogy a MoMo és az őt segítő baloldali pártok Párizs, illetve Los Angeles ügynökei...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.