2017. április 11., kedd

BARTUS LÁSZLÓ: ORBÁN ITT ÉS MOST BEFEJEZTE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.04.11.


Orbán Viktor aláírta Áder János kezével a saját CEU-ellenes törvényét. Ettől kezdve a CEU ki van végezve. Teljesíthetetlen feltételeket szabtak, a törvény gyakorlatilag a CEU bezárását jelenti. Orbán betiltotta Magyarországon a CEU működését. Az, hogy ezt egy testre szabott törvénybe csomagolta, és azt a látszatot próbálta kelteni, mintha itt egy törvényes aktusról lenne szó, csak Orbán aljasságát bizonyítja. Ez azonban ne tévesszen meg senkit. 
Nem kell eljátszani a hülyét.

Megjelent a sajtóban, hogy Orbán azzal a feladattal bízta meg a minisztériumot, hogy a CEU bezárására alkalmas törvénytervezetet készítsen elő. A törvény egyes részei csak a CEU-ra vonatkoznak. Teljesíthetetlen feladat elé állítják az egyetemet. Az orosz sajtóban megírták, hogy Putyin kérte Orbántól a CEU bezárását. A CEU demokratikus elitet képez a volt szovjet köztársaságokba is, akadályozza a diktatúrák létrejöttét és működését, útjában áll az orosz terjeszkedésnek. Emellett világító fáklya a NER sötétségében. Ezért kellett kivégezni.

Mivel Orbánnak, mint minden diktátornak, ellenségre van szüksége, akitől megvédi a népét, Sorosból halálos ellenséget kell csinálnia a magyar nép számára. Rendszere legitimitása a “keresztény” nemzeti identitásra épül, ezért a nemzet halálos ellenségét ezúttal is a zsidó világösszeesküvésben találták meg. Ennek a jelképe Soros György. Azt mondta, hogy a világ számára 2017-ben Soros György kiszorítása lesz a feladat. Sorost azonosítja a liberális világ egészével. Őt kell legyőzni ahhoz, hogy az általuk megkezdett antiliberális fasiszta fodulat a világban győzelemre jusson. Soros megtestesíti a világ zsidóságát. Orbán egy antiszemita háborút vív. Küldetést érez, mert a CEU-val a legyőzendő világ központja Budapesten van.

Ezért nincs kegyelem a CEU-nak, a CEU-nak pusztulnia kell. A liberális szellemiséget ki kell irtaniuk a világból. Ez volt Hitler célja is, de a liberális szellemet csak a zsidók kiirtásával vélte kiirthatónak. A liberalizmus kiirtása Putyin célja is. A liberális demokratikus világ áll szemben az autokratáciákkal, vallási ideológiára épülő diktatúrákkal. Ezért élet-halál harcot vívnak. A CEU ennek a szellemnek a központja, szellemi műhelye, szimbóluma. Amit ők el is túloznak. Orbán törvénytelenül, önkényesen betiltotta az egyetemet, amelyet valamikor a diktatúrákból a demokráciákba való átmenet segítésére hoztak létre. Ezért el kell pusztítani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.