2017. május 30., kedd

MAGYARORSZÁG KELETI NYITÁS POLITIKÁJÁT DICSÉRI A GLOBAL RESEARCH - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió/Csernyánszky Judit
2017.05.30.


A Washington Post beszámolt arról, hogy 145 millió forinttal segíti a magyar kormány az iraki Erbilben, a Szent József Klinikát - féléves gyógyszerellátmány finanszírozásával.

Ez legalább 3100 krónikus betegségben szenvedőknek jelent majd segítséget - tudósít a Washington Post. Az intézmény az otthonukat elhagyni kényszerült keresztényeknek nyújt támogatást, számuk 2014 óta 13200-ra nőtt. A megállapodást Balog Zoltán EMMI miniszter az erbili érsekkel írta alá Budapesten. Az AP hírügynökség által ismertetett tudósítás szerint a magyar kormány speciális programot dolgozott ki a Közel-Keleten élő keresztény menekültek támogatására.

Ezúttal a bolgár miniszterelnök indított támadást a multik ellen, mondván rosszabb minőségű élelmiszert árusítanak a közép- és kelet európai országokban, mint Németországban, Ausztriában, Nagy-Britanniában vagy bárhol máshol a nyugati piacokon – számol be a The Guardian. Boyko Borisszov a jelenséget a hidegháborús időszak viszonyaihoz hasonlította, s a kormányfő szerint ez teljes mértékben elfogadhatatlan és sértő magatartás, sőt olyan, mintha az apartheid rendszer maradványa lenne. Átfogó ellenőrzést ígért, noha egyelőre nem tudnak konkrét bizonyítékkal szolgálni panaszuk alátámasztását. Egy hónapos határidőt ígért az eredmények összesítésére. Bulgáriát megelőzően Magyarország, Szlovákia és Csehország is ugyanezt állította. Magyarország – többek között - a Nutellára panaszkodott, mire az olasz Ferrero gyártó visszautasította a vádakat. Régóta tartja magát ez a nézet a visegrádi 4-ek országaiban, például Orbán Viktornak ez az egyik fegyvere a Brüsszellel szembeni harcában. Az első, ehhez hasonló vádat még 2011-ben a szlovákok fogalmazták meg, és akkor az Európai Bizottság azt mondta, hogy a cégek maguk döntik el, hol mit dobnak piacra, amibe nem lehet belekötni, ha a címkén azt tüntetik fel, ami az áru valós tartalma, és ami biztonságos.

Rövid tudósításban számol be Simicskó István honvédelmi miniszternek az EUFOR parancsnokságánál Bosznia-Hercegovinában tett látogatásáról az a portál, amelyik a Nyugat-Balkán uniós integrációjának erősítésén és az Unió további bővítésén munkálkodik ( European Western Balkans ) Waldner vezérőrnagy nemcsak megköszönte az EUFORnak nyújtott magyar támogatást, de dicsérte a katonák professzionalizmusát is.

Az AP amerikai hírügynökség alapján számol be a US News and World Report arról, hogy a magyar-román határ mentén 11, a schengeni övezetbe tartó illegális bevándorlót fogtak el. A menekültek Irakból és Szíriából jöttek, de találtak köztük egy román-magyar kettős állampolgárságú férfit is, akit embercsempészettel gyanúsítanak. Ideiglenes menedékkérelmeket találtak náluk, így akartak belépni a schengeni zónába...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.