2017. május 30., kedd

CSODA TÖRTÉNT! DEUTSCH BÁRMEKKORÁT HAZUDHAT, AZ ÉG CSAK NEM SZAKAD RÁ

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.05.29.


"Soros engesztelhetetlenül gyűlöli Orbánt. Úgy utálja, mint a szikkadt szart" – így szól Deutsch Tamás sommás helyzetértékelése. Ellentétben a másik oldal: Orbán tiszteli Sorost.

Deutsch sohasemdrogoztam Tamás rövidebb vagy hosszabb megnyilatkozásaira mindig érdemes oda figyelni. No nem a lényeglátásuk vagy a bölcsességük okán, sokkal inkább a faék egyszerűségű, ám annál taplóbb stílus miatt. Úgy tűnhetne, hogy Deutsch a magyar közélet egy őszinte szereplője: ami a szívén, az a száján – más szerve nem is nagyon van, ahol gondolatok megfordulhatnának.

Most hosszabb lére eresztette a beszédet, a 24.hu készített vele interjút. Az egész szöveg tanulságos, mi azonban csak egyetlen, ma a legaktuálisabbnak tekinthető részt ragadjuk ki belőle – mint cseppben a tenger, Tomi ebben is esszenciálisan jelen van. A riporter Soros György és Orbán viktor kapcsolatára kérdez rá, amikor Deutsch a tőle elvárható tömörséggel és egyszerűséggel fogalmaz: "Soros engesztelhetetlenül gyűlöli Orbánt. Úgy utálja, mint a szikkadt szart."

Mit is mondhatnánk? Köszönjük Tomi? Végre értjük?

Igaz, állítására egyetlen, ha még oly aprócska bizonyítékot sem szolgáltat. De neki ne hinnénk? Aki soha életében nem drogozott? Sajnos a vészesen mindenre emlékező internet legmélyebb bugyraiból sem sikerült előásnunk Soros részéről olyan megszólalást, amelyben "szikkadt szarként" utalna Orbánra. (Amúgy miért éppen szikkadt? Vannak olyan állagok, amelyeket okkal és joggal utálhatunk jobban.)

Ezzel szemben – mármint a szívében antagonisztikus gyűlöletet hordozó Sorossal – ott áll Orbán Viktor, aki: "nem gyűlöli Sorost, hanem vitája van vele. Amikor nagy ritkán szóba kerül a személye közöttünk, mindig a köteles tisztelet hangján beszél róla." Mármint Orbán Sorosról. Amikor Deutsch és a vezér kvaterkáznak.

Na most: vagy elhisszük Tominak, hogy Orbán szinte soha nem beszél a milliárdosról, de ha teszi, akkor csakis a tisztelet hangján, akkor azt kell mondanunk, hogy a jó miniszterelnök skizoid. Hisz azt erős túlzás lenne állítani, hogy a sátánszerű beállításban tévéreklám-arccá tett Sorosról bármiféle tisztelettel szólna a kormányfő a nyilvánosság előtt. Hát még narancshuszárjai, akiknél igazán elszakad a cérna, ha Soros kerül szóba. Márpedig mindig Soros kerül szóba – legyen a téma bármi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.