2017. június 20., kedd

AZ EU-TÁMOGATÁSSAL CSALÓ IZSÁKI POLGÁRMESTERNEK 35 MILLIÓ FORINTOT KELL VISSZAFIZETNIE

444.HU
Szerző: Herczeg Márk
2017.06.19.


Vissza kell fizetnie a „Vadászház építése” megnevezésű fejlesztésre felvett támogatást Mondok József izsáki polgármesternek – közölte a Miniszterelnökség. A közlemény szerint a Miniszterelnökség kérésére a Magyar Államkincstár január 26-án rendkívüli ellenőrzést folytatott le az üggyel kapcsolatban. A vizsgálat megállapította, hogy a szálláshelyet szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe, ezért a Magyar Államkincstár a támogatási jogosultság megszüntetésével egyidejűleg a kifizetett támogatás visszafizetésére kötelezte a Mondok Kft.-t.

Kft. jogi képviselője az elsőfokú határozatok ellen fellebbezést nyújtott be. A fellebbezéseket a hatályos jogszabályok alapján a Magyar Államkincstár felterjesztette a Miniszterelnökség Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságára jogorvoslati eljárás lefolytatása céljából. A fellebbezések elbírálása a rendelkezésre álló határidőn belül megtörtént, és megállapították, hogy az elsőfokú határozatok megalapozottak, a helyszíni szemle lefolytatására megfelelően került sor, ezért az elsőfokú határozatokat helybenhagyták a Miniszterelnökség Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságán.

A másodfokú határozatok alapján – amiket a Mondok Kft.-vel közöltek, így jogerőssé válnak – 35 millió forint támogatási összeget kell visszafizetni.

A közleményben nincs szó Mondok József büntetőjogi felelősségre vonásáról. Évente egyébként több mint 100 milliós támogatásokat húznak be az izsáki polgármester rokonai és cégei...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.