2017. június 9., péntek

FORDUL A KOCKA, MÁR A BREXIT IS MEGBUKOTT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.06.09.


Mint kiderült Nigel Farange és mások révén a Brexit is az orosz beavatkozás és a Nugat ellen indított dezinformációs támadás és titkosszolgálati világháború eredménye volt, amire már a britek is ráeszméltek. Az eddig kényelmes többségben kormányzó konzervatívok nem vették észre, hogy fordul a világ vissza a normalitás irányába.

Elveszítette abszolút többségét a kormányzó brit Konzervatív Párt az előrehozott parlamenti választásokon, ezzel a Brexit tárgyalások is bizonytalanná váltak, a Brexit-ellenes mozgalom újra megerősödhet. Theresa May még nagyobb többséget akart szerezni, s azt is elveszítette ami volt. Nyilvánvaló, hogy ez választási vereség, még ha a többség megmarad, akkor is.

Rég nem látott erősödést produkált a baloldal, a Munkáspárt kevés híján akár kormányra is kerülhetett volna. A konzervatívok kisebbségi kormányzásra kényszerülhetnek a Munkáspárt lehetséges partnereivel szemben. Úgy néz ki, hogy a Brexit ellenfelei többségben lesznek, s így nem lesz könnyű a Brexitet levezényelni, bárki is váltsa May-t, akinek ezek után le kell mondania, mert a szándékait leszavazták...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése