2017. június 9., péntek

NÁRCISZ KUTYA BEKÖLTÖZIK A MOLBA

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.06.09.


Attól tartok, megint nem értek valamit. Nem először, de legalább nem is utoljára. Az történt, hogy Semjén Zsolt – aki olyan megható szerelemmel tud pislogni Orbán Viktorra, mint senki más – mostanság jókat üzletel bolygószerte. Törpe atomerőműveket talál fel, gyárt és ad el, ráadásul ezt védett madarakra lövöldözgetve, fehér lovon is tudja.

Most éppen Horvátországra vetette jószághízlaló szemét és azt bírta ő nyilatkozni a horvát közszolgálati médiának, hogy a magyar fél hajlandó és kész eladni az INA-ban az üzleti részesedését, amennyiben megfelelő ajánlatot kap. Az én első meglepetésem nem is azzal függ össze, hogy Semjén Zsolt két áhítatba-zuhanás között hülyeségeket beszél, hanem azzal, hogy a teljes magyar sajtó és a magyar szakemberek nem kapták fel a fejüket erre a kijelentésre.

Ugyanis az én legjobb tudomásom szerint a MOL egyelőre még nem Orbán apuka magántulajdona, amit megvett volna közpénzből, majd tartós bérletbe odaadta Mészáros Lölönek, hogy az ott szállásolja el Nárcisz kutyát a továbbiakban.

A MOL egy nemzetközi részvénytársaság. Akkor is az, ha Orbán Viktor és üzleti érdekköre az ellopott magánnyugdíj-vagyonunk egy részét arra költötte, hogy részvénycsomagot vásároljon benne. Az a részvénycsomag nagyjából 10 százaléknyi szavazati arányra jogosítja a magyar kormányt. Nem hogy többségi tulajdonban, de döntési pozícióban sincs. Akkor sem, ha közben esetleg Hernádi Zsolt és Semjén Zsolt egybekeltek, csak erről elfelejtették értesíteni a közvéleményt.

A MOL-ban részvényeket birtokolnak különféle – jellemzően amerikai – nyugdíjalapok éppen úgy, mint külföldi, valamint belföldi magánszemélyek. Ebből eredően nem Orbán Viktor, nem Semjén Zsolt, de még csak nem is Hernádi Zsolt, pláne nem Nárcisz kutya dönt az eladásról, hanem a részvényesek. Nyilván nem kézfelemeléssel, hanem a megfelelő formában, képviselőkön keresztül, az igazgatótanácsban.

Abból az alapfeltevésből kiindulva, hogy Orbán Viktor és érdekköre, külön Semjén Zsolt még nem államosította a MOL-t, felmerül az a kézenfekvő, de az újságírókat valamely oknál fogva igencsak hidegen hagyó kérdés: milyen alapon tárgyal és milyen alapon nyilatkozik Semjén Zsolt az INA részvények eladásáról?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.