2017. július 14., péntek

CSODA TÖRTÉNT: AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK MEGINT RENDBEN TALÁLTA A FIDESZ GAZDÁLKODÁSÁT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.07.14.


Makulátlan a Fidesz gazdálkodása - állapította meg az Állami Számvevőszék. Annyira azért nem vagyunk meglepve: a fideszes képviselő vezette ellenőrző szerv nem szokott hibát találni fideszes körökben. Még akkor sem, amikor a szemét szúrja ki a stikli.

Remek időzítéssel, most adta ki az Állami Számvevőszék a jelentéséről szóló tájékoztatást, amelynek lényege: a Fidesz gazdálkodása annyira rendben van, hogy azonban a legapróbb fogást sem lehet találni. Az ÁSZ a pártok ellenőrzésekor általában szokott javaslatokat tenni, például az amortizáció pontosabb naplózására, vagy a leltározás rendszerére. A Fidesz esetében azonban még ilyen apróságokat sem kifogásoltak. A jelentés záró mondta: "Az ÁSZ a jelentésében javaslatot nem fogalmazott meg."

Ennél talán csak az első mondat mókásabb: "A politikai élet tisztasága érdekében különösen indokolt a pártok gazdálkodásának ellenőrzése." Persze, ha nem az illiberális Abszurdisztánban élnénk, még egyet is értenénk a kijelentés igazságával. Azonban abban az országban, ahol az állami szervezeteket és a pártokat ellenőrző szervezet élén egy virtigli pártpolitikus áll, az a Domokos László, aki a Fidesz színeiben egyéni képviselőként jutott be a parlamentbe 2010-ben - nos, némiképp cinikusnak érezzük a "politikai élet tisztasága" feletti aggodalmat.

És ugye arról az ÁSZ-ról beszélünk, amelyik mindenféle ellenőrzés és kontroll nélkül beszopta, hogy a Fidesz - amely, mint látjuk, tisztességgel és átláthatóan gazdálkodik - alig költött pár tízmilliócskát plakátkampányra. A 24.hu által végzett számítás szerint miközben a Fidesz 35 millió forintos plakátköltés vallott be az ÁSZ-nak, addig az összes többi párt együttvéve 253 milliót. A bibi csak az, hogy a Fidesz egyedül annyi plakáthelyet vásárolt ez
ért a pénzért, mint a többiek összesen. Ilyen alapos egy ÁSZ vizsgálat - ezt nem sikerült kiszúrni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése