2017. július 14., péntek

MEGSZÜNTETTE A NYOMOZÁST A RENDŐRSÉGA BELVÁROSI ÉTTERMET VISSZAFOGLALÓ KOPASZOK ÜGYÉBEN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2017.07.14.


Nem követtek el önbíráskodást a Tóth Csaba vezette „Kubatov-kopaszok” április elején a belvárosi Godunov étterem visszafoglalásakor – erre jutott az V. kerületi kapitányság, és megszüntette a nyomozást. Az ügy érdekessége, hogy az ingatlan kiürítéséről meghozott választott bírósági döntés után nem sokkal egy másik perben, amely birtokvédelem miatt zajlott, a bíróság elutasította a kiürítést. A „kopaszok” által megsegített tulajdonos azonban akkor már a birtokában volt, vagyis visszaszerezte az éttermét, amely most egyébként nem is működik.

Semmi gond nem volt a rendőrség szerint azzal, hogy a „kopaszoknak” nevezett biztonsági emberek egy csoportja visszafoglalt egy belvárosi éttermet még április elején. Erre lehet következtetni abból, hogy megszüntették az üggyel kapcsolatban csoportosan elkövetett önbíráskodás és más bűncselekmények gyanúja miatt hivatalból elrendelt nyomozást, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya az Átlátszó megkeresésére.

Az akciót – mint megírtuk – a Fidesz-közeli „kopaszok” vezetőjének tartott Tóth Csaba a Patrol Group Kft. stratégiai tanácsadóként irányította. Minderről a cég másik fontos embere, Mikó István egy interjúban számolt be az Átlátszónak. Elmondta azt is, hogy az étterem visszafoglalására annak tulajdonosa, Eduárd Usikov részéről kérték fel.

Az ukrán üzletember érdekeltségébe tartozó Giant Hungary Kft. ugyanis elszámolási vitába keveredett az ingatlant bérbe vevő céggel, aki ráadásul az éttermet továbbadta üzemeltetésre egy másik társaságnak. Mivel ebben a helyzetben a felek nem tudtak megegyezni azon, hogy ki, kinek és mennyivel tartozik, illetve jogos-e a követelés, a Giant Hungary a választottbírósághoz fordult, amely végül igazat is adott a kft.-nek, és elrendelte az ingatlan kiürítését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.