2017. július 18., kedd

EURÓPAI BIZOTTSÁG: RÖHEJES ORBÁN SOROSOZÓ-MIGRÁNSOZÓ ÁLLÍTÁSA

INDEX - EUROLOGUS BLOG
Szerző: EUROLOGUS
2017.07.18.


Szinte zavarba ejtő, hogy reagálni kell rá, annyira röhejes – reagált Frans Timmermans az állításra, hogy Soros György egymillió migránst hozatna Európába az EU-val.

Berágott az Európai Bizottság kettes számú embere azon, ahogy a magyar kormány kapcsolta össze a sorosozást, a migránsozást és a brüsszelezést. „Olyan vádak hangzottak el Magyarországon különböző csatornákon keresztül, sajnos kormányzati körökből is, hogy az Európai Bizottság érintett lenne tervek végrehajtásában, amelyekkel a feltételezések szerint évente egymillió migránst hoznának Európába” – írta Frans Timmermans.

Orbán Viktor július elején beszélt arról, hogy Soros György bevándorlási tervét hajtják végre Brüsszelben, amivel egymillió bevándorlót hoznának be. Szerinte olyan európai menekültügyi hatóságot is terveznek, amely elvenné a hatáskört a tagállami hatóságoktól, hogy eldönthessék, „kit fogadunk be".

Ez az állítás olyan röhejes, hogy szinte zavarba ejtő, hogy reagálni kell rá

A Fidesz pártcsaládja is unja a brüsszelezést

Az Európai Bizottság általában nem szokott belemenni az ilyen üzengetésekbe, de a „Brüsszelnek” stoptáblázó, a tényekkel hadilábon álló nemzeti konzultációra külön cáfolatot adott ki. Már a Fidesz-KDNP saját uniós pártcsaládja is megelégelte a szerinte „félrevezető” állításokat és tűrhetetlen szintűnek nevezte az uniós intézmények elleni támadásokat.

– nyilatkozta az uniós intézmény első alelnöke. Ennek ellenére szerinte nincs más választásuk, mint helyére tenni a feltételezést, mert annyira elterjedt Magyarországon.
Nem javasoltak ilyet

Cáfolta, hogy a testület „Soros úr vagy bárki más terveit hajtaná végre”.
Az EU nem kérte, hogy évente egymillió migránst hozzanak be. Az uniós menekültügyi ügynökség sem akarja megfosztani a tagállamokat a joguktól, hogy eldöntsék, ki kaphasson menedékjogot...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.