2017. július 16., vasárnap

HA A VIDÉK ELPUSZTUL, ELPUSZTUL BUDAPEST IS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.07.16.


...Az ország háromnegyed része NEM budapesti. A vizes vb-t és bármelyik más beruházást NEM a budapestiek finanszírozzák. NEM csak Budapest bukik minden szétlopott beruházással. És – ezt nagyon jó lenne megtanulnia az LMP-nek is, a többi ellenzéki pártnak is – NEM lehet kizárólag Budapesttel megnyerni a választást.

A parlamenti küszöbön átvergődni lehet Budapestre támaszkodva. Ha az LMP-nek és a többi pártnak annyi az ambíciója, hogy megkapják a pártoknak járó támogatást, néhányan tuti fizetést húzzanak még négy évig és legyen ingyen laptop, akkor nem szóltam. Akkor jól csinálják.

Ha azonban ennél többet akarnak, ha az országot akarják szolgálni, jobb hellyé tenni, akkor ideje lenne – bár már tegnap is késő lett volna – felfedezni, megérteni és megbecsülni a vidéket. Ugyanis az ország lakosságának háromnegyede NEM Budapesten él. Ennek ellenére az ország háromnegyede sokkal jobban megsínyli Orbán ámokfutását, mint éppen a budapestiek. A vidék, a falvak alapvető problémákkal küzdenek. Nincs infrastruktúra, nincsenek munkahelyek, nincs megfelelő oktatás, sok helyen még háziorvos sincs, nemhogy színvonalas egészségügy.

Ameddig egy budapestivel az nem fordulhat elő, hogy ne lenne megközelíthető távolságban orvos, iskola, múzeum, színház, könyvtár, akár ingyenesen hozzáférhető wifi, addig ez a vidék túlnyomó részén legfeljebb csak álom. A Dagályt, vagy bármelyik strandfürdőt, uszodát a vidékiek döntő hányada legfeljebb fotókon láthatta.

A Fidesz pontosan látja a vidék problémáit és gyakorlatilag ebből él nyolc éve. A Fideszre döntő részben vidékiek szavaznak. Nem azért, mert alapvetően hülyébbek lennének, mint egy Kőbányán lakó melós, vagy egy bárhol élő értelmiségi. Azért, mert a vidéket rendkívül könnyű elszigetelni a valóságtól. Ahová csak a Mészáros Lölö lapjai járnak, ahol csak a közpénzmédia elérhető, ahol csak a bilikék gyűlöletplakátok vannak jelen, ott azt hitetnek el az emberekkel, amit akarnak.

A Fidesz behúzta a vidéki Magyarország megvezethető részét és ez elég is választási győzelemhez. A külhoni magyarok – hasonló módon a tájékozatlanságra épített – szavazataival akár a kétharmadot is. Miközben a Fidesz ívesen tesz a vidékiekre is, a külhoniakra is.

Az LMP és a többi ellenzéki párt hihetetlenül nagy hibát követ el, ha lustaságból, vagy ostobaságból leírja azokat a polgárokat, akik nem a fővárosban élnek. Ha a vidék elpusztul, elpusztul Budapest is. Akkor is, ha a vizes vb-t nem Pusztaszabolcson rendezik. Mert abban – és minden másban is – benne van a pusztaszabolcsiak adója éppen úgy, mint a budapestiek adója. Semmiről, ami ebben az országban történik, nem lehet és nem is szabad úgy beszélni, mintha az nem érintené a legkisebb zsákfalu legutolsó házában lakó családot is. Mert érinti. Szerintem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése