2017. július 12., szerda

HAZUDOTT SESZTÁK MIKLÓS AZ ÚSZÓ VB-RŐL ÉS CSÚNYA DOLGOK DERÜLTEK KI

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.07.11.


Nem elég, hogy ötszörös áron rendezi Magyarország a pénteken kezdődő vizes vb-t, de komoly biztonsági lyukra és törvénytelenségekre bukkant az Index a vizes vb-vel kapcsolatban.

Az esemény szervezőit eddig is sok kritika érte a több mint 130 milliárd forintra emelkedett költségek miatt. (A Portfolio arra hívta fel a figyelmet, hogy Mexikó azért lépett vissza a szervezéstől, mert már a 100 millió dolláros, tehát mintegy 27 milliárd forintos költségeket is sokallta.) Az Index cikke szerint akár nettó 30 milliárd forintnyi olyan "rejtett költség" is lehet, ami nem jelent meg a büdzsében, nem írtak ki rá közbeszerzést, így a bruttó költség már 170 milliárd felett járhat.

Jogos kérdés, hogy ebből legalább valamennyi visszajön-e. Seszták Miklós elmondása szerint a szervezőbizottság mintegy 7-10 milliárd forintos közvetlen bevétellel kalkulált, ehhez jönnek még a közvetett bevételek, mint például a szurkolók költései, a felpörgő turizmus vagy a szállodákban eltöltött vendégéjszakák.

Seszták miniszter úr ugyan azt mondta a Lokálnak, hogy az úszó vb minden költése publikus,de úgy tűnik, hazudott. Az Index számos rejtett tételre bukkant, amik kimaradtak a végső költségvetésből:
a tévés közvetítéséhez szükséges technológiai feltételek – mint a világítás – megteremtésére vonatkozó tételek;
  • az internetes kapcsolat kiépítéséhez szükséges beruházások;
  • a rendszer működtetéséhez szükséges szoftveres háttér kiépítése;
  • a részvevők digitális eszközökkel való kistafírozása (laptopok, mobilok). 
A lap szerint ugyanakkor ezek jelentik az egyik legnagyobb kiadás az egészben, ami kb nettó 30 milliárd forintot tesznek ki. Ennek a szerződésnek a nagy részét az Antenna Hungária (AH) kapta meg, illetve az alvállalkozóik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése