2017. július 13., csütörtök

KÖSZ, DE MAJD ÉN ELDÖNTÖM, MIRE KÖLTÖM A PÉNZEMET

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.07.13.


Kezdek aktívan aggódni. A kormány gondoskodni akar arról, hogy nekem jó legyen és ha ez nem lenne elég, meg akar védeni a rohadtaljas multitól, aki a szemetet óhajtja rájam sózni. Ahogy így hirtelen belegondolok, ahányszor megvédtek engem kormányék, annyiszor szívtam meg.

„A kormány 20 pontos akciótervet fogadott el a magyar élelmiszerek minőségére vonatkozóan. A Miniszterelnökséget vezető miniszter (ez Lázár János személyesen) tájékoztatása szerint az intézkedések arról szólnak, hogy az embereknek hogyan lehet jó minőségű élelmiszereket biztosítani és megvédeni őket attól, hogy a multinacionális cégek rossz minőségűeket adjanak el nekik”. Az MTI-n olvastam. Meg is hallgathattam volna a kormányinfón, de nem vagyok én mazochista, szemben a kollégával, aki meg igen.

Tehát akcióterv van arra, hogy a multik ne adjanak el nekem rossz minőségű élelmiszert. Értem. Akkor én most arra szeretném megkérni a kormányt, hogy ne védjenek meg engem. Nagykorú vagyok, remekül el tudom dönteni, hogy mit akarok megvásárolni a pénzemből. Inkább azon erőlködjenek, hogy legyen jó minőségű, elfogadható árú magyar termék, ami a multik kínálatával képes versenyezni.

Ugyanis megvenném én a magyart, akár még valamennyivel drágábban is, ha lenne. De sokszor nincs. Hiába akarok magyar fokhagymát, magyar őrölt paprikát vásárolni, ha nem lehet kapni. És bármennyire hazaszerető vagyok, nem fogok kétszer annyit fizetni az ugyanolyan tejért csak azért, mert rá van írva, hogy egy rohadtul boldog tehénből jött kifelé.

Tegye fel a kezét az, aki meg fogja venni másodszor is azt a nagyon minőségi, félméteres piros-fehér-zöld szalaggal átkötött magyar burgonyát, amit már elsőre is kivágott a szemétbe, mert belül fekete volt minden szem krumpli. Az is bátran jelentkezzen, aki a drága, de finom hagymát megvásárolja, miközben számtalanszor szembesült vele, hogy kettő nap alatt megrohad, ami nem fogyott el addig, viszont darabra nem árusítják, csak másfél kilós kiszerelésben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.