2017. július 13., csütörtök

EGY 9 ÉVES KISLÁNY HALÁLA MUTATJA MEG, MENNYIRE EMBERTELEN A MAGYAR KORMÁNY, HA AZ EGÉSZSÉGÜGYRŐL VAN SZÓ

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2017.07.13.


A minimum az lenne, hogy mire ez a cikk megjelenik, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere lemond a posztjáról és kivonult a magyar közéletből, örökre. De ez csak a minimum. Ennél sokkal többre van szükség, méghozzá azonnal.

Hány embernek kell még meghalnia, mire a magyar kormány felfogja, hogy egyedül az ő felelőssége az, ami történik? Most éppen egy 9 éves kislány halt meg, miután 16 napig küzdöttek az életéért. Egy 9 éves kislány.

És persze, ezen most fel kell háborodnunk, hiszen egy gyerekről van szó, aki azért halt meg, mert a magyar egészségügyben semmi sem olyan, amilyennek lennie kéne. De ne felejtsük el azt sem, hogy nem ez a kislány az egyetlen, akit nyitott mellkassal visznek át egyik kórházból a másikba, mert csak ott van olyan felszerelés, amire szükségük van.

Hetente 8-10 ilyen eset van, csak abban a kórházban, ahonnan el kellett szállítani, az életét kockáztatva, ezt a kislányt. De hetente ki tudja, hányan halnak meg hasonló okok miatt? Hiszen nincs olyan statisztika, amiben a KSH megméri, hányan vesztik életüket azért, mert a magyar egészségügy szar...

Elképzeléseink persze vannak. Például arról a 32 ezer emberről, aki tovább élhetett volna, ha nem szar a magyar egészségügy. Vagy emlékezzünk vissza arra, amikor egy csecsemő halt meg kórházi fertőzésben - három nappal(!) ezelőtt. És ehhez képest ugyebár Balog Zoltán szerint az egészségügyben továbbra sincs semmilyen probléma, és csak a sajtó kelt rémhíreket.

Ennek véget kell vetni. Elég volt az álszent hazugságokból.

Mert a magyar egészségügy nem attól javul, hogy szuperkórházakat terveznek megközelíthetetlen telkekre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.