2017. július 9., vasárnap

ORBÁNÉK TERRORIZÁLJÁK A LAKOSSÁGOT

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2017.07.09.


Mindazok, akik csak picit is hitelt adnak a hatalmon lévők uszító sorosozó-migráncsozó hecckampányának, sarokba szorított vadállat módjára, halálos félelmükben támadásra kész elvadultságban tölthetik életüket…

A Fidesz korábbi hecckampányai – írók, filozófusok, színészek; „bankárkormány”, „helytartótanács” stb. ellen – a sorosozó-migráncsozó uszításhoz képest már-már ártalmatlannak mondhatók. „Mindössze” gyűlöletet keltettek, amelyet a banda a szélsőjobbal szövetségben az általuk megjelölt bűnbakokra zúdított; de a gyűlöletet nem erősítette a puszta létet féltő félelem: nehéz lett volna egy-egy filozófusról elhitetni, hogy tevékenysége végveszélybe sodorja a magyarok harmincezer éves keresztény kultúráját…

A kormány jelenlegi, kétségtelenül fasiszta-náci-sztálinista-rákosista (kihagytam valamit..?) mintákat követő uszító, orwelli – Goldstein-ellenes – hecckampányának célja: Orbánia lakosságának megfélemlítése és megvadítása, s a megfélemlített, megvadított zemberek egy akolba terelése. Oda, ahol egy a tábor, egy a zászló és egy a Vezér.

Hogy ez fasizmus – persze olyan, amilyen az EU-ban egyáltalán lehetséges -, aligha vitatható. Más kérdés, hogy ettől még Magyar Bálintnak is igaza van, amikor maffiaállamról stb. beszél: mert a bűnöző hatalomnak is kell valami ideológiamoslék, amelyet magára és az országra kenhet.

Igen, azért, hogy továbbra is szabadon rabolhasson. De kognitív disszonanciájuk valamelyes feloldásának lelki kényszere mindinkább elhiteti a bandával mindazt, amit eredetileg csak zembereik megetetésére szántak…

Egyelőre ott tartunk, hogy a hazai és nemzetközi tiltakozások hatására éppen „meghosszabbítják” a „kormány” hecckampányát, s ebben hatalmas méretű terrormédia (TGM) áll szolgálatukra. Lehetetlen a történteket a Fidesz sejthető őszi szándékaitól, az ellenzéknek, az „ügynökszervezeteknek” tulajdonított zavargásokkal való fenyegetéstől függetlenítve értelmezni.

Ha tudni akarod, mire készül a bűnszervezet, figyelj arra, mivel vádolja ellenfeleit…

1 megjegyzés:

  1. http://welemeny.transindex.ro/?cikk=26720

    Csöppet sem akarom csökkenteni pannon politikai kommunikációs kollégáim érdemeit, de azért érdemes dokumentálni, hogy amit összehoztak, az végül is nem sokkal több, mint egy régi náci klisé ügyes felmelegítése.

    De mit ad el ez a plakát? Az áru látszólag nincs a plakáton, de az insight annyira erős, hogy úgy vettük meg a terméket, hogy észre sem vettük, mit fizetünk érte. Az áru a rettegés és gyűlölet mámorító koktélja, és amit fizetünk érte, a jó és a rossz közötti különbségtétel képessége. Csak most, ennek a plakátnak a hatására döbbenek rá, milyen kivételes kegyeletben részesített bennünket a sors, hogy adott nekünk 15-20 olyan évet, amikor Hannah Arendt olvasása pusztán teoretikus játék volt.

    VálaszTörlés