2017. augusztus 31., csütörtök

DE MI LESZ KÓSA LAJOSSAL?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.08.31.


Jó reggelt! Eddig is tudtuk, csak nem sejtettük. Mostmár bátran sejthetjük, mert van róla papír. Orbán a saját nevelésű pártkatonákkal óhajtja feltölteni a közigazgatást. Olyanokkal, akik feltétlenül hívei (ez mondjuk eddig is így volt) és erről papírjuk is van. 2023. január 1-től csak az tölthet be vezető pozíciót a közigazgatásban, aki elvégezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemrég indult államtudományi mesterképzését – derült ki az Index birtokába került kormányzati előterjesztésekből.

Egyrészt nagyon optimista Orbán, amiért ennyire biztos benne, hogy 2023-ban is ő ül a trónon. Másrészt mi lesz például Kósa Lalával, akinek diplomája sincs? Mert mesterképzéshez az nem árt azért. Harmadrészt például hogy fogja elvégezni Balog Zoltán és a hasonlóan jól kvalifikált, ámde végtelenül okos szakemberek? És akkor még Tállai Andrásról nem is beszéltünk.

Csapodi Zoltán, a Trefort Gimnázium igazgatója a Heti Válasznak adott interjút. Ebben arról mesél, hogy nem olyan rossz, de nem is jó a helyzet és ha Orbán Viktor nem veszi észre, hogy mekkora forrástöbbletet kellene biztosítani a tanároknak, akkor elbukhatja a választást, mint 2002-ben. Hát ez elképesztően siralmas kijelentés szerintem. Mert számomra azt jelenti, hogy a pedagógusokat jobban érdekli a fizetés, mint az oktatás színvonala, és a felnövekvő generáció tudása. Azt is jelenti, hogy akkora befolyásuk van a politikai berendezkedésre, amivel képesek lehetnek változtatni a dolgokon, de eddig nem tették és ha tesznek is valamit, azt a pénzért teszik. Nem tudom, valójában mit akarhatott mondani Csapodi Miklós. Talán nem ezt, csak még túl korán van és álmos vagyok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.