2017. augusztus 31., csütörtök

RICSI ÉS AZ ALVILÁG - A DÓZSA GYÖRGY ÚTI ÁMOKFUTÓ BŰNSZERVEZETÉNEK TÖRTÉNETE

168 ÓRA ONLINE
Szerző: Rajnai Attila
2017.08.31. 


A rendőrség szerint hangulatkeltő cikkek jelennek meg annak az embernek az ügyében, aki májusban a Dózsa György úton jogosítvány nélkül nagy sebességgel belehajtott luxuskocsijával egy autóba, amelynek két utasa meghalt. A férfi házi őrizetben van. S miközben a közvélemény azon vitatkozik, befolyásolhatta-e Molnár Richárd reflexeit a szervezetében már lebomlóban lévő kokain, addig szinte szó sem esik arról, hogy a Ricsi becenevű izomkolosszus a kétezres évek legnagyobb hatalommal és befolyással bíró bűnszervezetének katonai vezetője volt.

2004. augusztus 4-én, a déli órákban egy kecskeméti bevásárlóközpontnál lévő benzinkút parkolójában kommandósok fogtak közre két autót, és három férfit megbilincseltek. Az egyik autó csomagtartójában hat fegyvert és több mint száz lőszert találtak. Néhány perccel később a nemzetbiztonsági szakszolgálat egy már régóta megfigyelés alatt álló egykori délszláv zsoldos, Szlobodan Sztojanovics magyarországi telefonhívását rögzítette. A fővárosi alvilág legbefolyásosabb csoportjának egyik tagját hívta fel, és azt mondta neki: „Valami nincs rendben, senki nem veszi fel, a Kicsi ki van kapcsolva.” A hívott férfi néhány perc múlva visszahívta Sztojanovicsot, és csak annyit mondott neki:

„Senki nem veszi fel, lebuktak, jól nézünk ki!”

Még ugyanezen a napon az egykori Conti Car–Energol-csoport tagjai – a későbbi kecskeméti maffiaper fővádlottjai – Budapesten, az érdekeltségükben lévő törzshelyükön, a belvárosi Zsiráf étteremben találkoztak, hogy megbeszéljék a lebukás utáni teendőket. A cél az volt, hogy Kecskemétről azonnal a fővárosba helyeztessék át az ügyet, mert „ha bárki Pesten a rendőrség által bajba kerül, akkor az fél éven belül kint van, ebből az ügyből is mindenkit ki tudunk hozni” – hangzott el az alvilági vezetőségi ülésen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.