2017. szeptember 4., hétfő

"KULTÚRÁT AKARUNK, NEM CIÁNT!" - KÜLFÖLDI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / Csenyánszky Judit
2017.09.04.


Magyarországi interjúra hivatkozva ír a Kárpát Hír arról, hogy Ljubov Nepop Ukrajna magyarországi nagykövete megígérte, tovább küzd azért, hogy visszavonják Vlagyimir Putyin díszpolgári címét, amelyet a Debreceni Egyetemtől kap az orosz elnök.

Szerinte a kitüntetés visszavétele nem politikai, hanem erkölcsi kérdés. A diplomata kijelentette, hogy a Krím félsziget orosz bekebelezése előtt nem lehet szemet hunyni. 10 ezer halott 1,6 millió a menekült. Ezt az egészet nem lehet csak úgy szó nélkül hagyni” – fogalmazott Ljobov Nepop.

Az orosz Vesztyi TV és portálja színes riportban számol be Putyin elnök budapesti útjáról, a helyiek véleményét bőven citálva. Egy étterem tulajdonost, Zoltánt is megszólítják, aki azt mondja, Brüsszel Magyarország belügyeibe avatkozik be, méghozzá úgy, hogy” nem tudják, mi hogyan élünk”. S nemcsak a migránsokról van szó, hanem például arról, hogy hitelt sem engednek felvenni. A tudósító Pakson is megszólított padon ülő néniket, akik elmondták, hogy amikor a paksi erőműben dolgoztak, csak jó véleménnyel voltak az oroszokról. Sőt a szimbolikusan nem véletlenül Arbatnak nevezett boltból is kapunk ízelítőt, ahol a sok közül a híres orosz csokis nápolyikat promótálják. Süli János Paks-ügyi miniszter pedig arról a nemtelen támadásokról beszél, amelyek az energia diverzifikációjára vonatkoznak. Szerinte épp e paksi erőművel fogják a magyar energiaszektor függetlenségét és több lábon állását biztosítani. A debreceni egyetemen pedig bemutatja Szilvássy Zoltán rektor ünnepi díszbe öltözve az interjú kedvéért a Putyinnak szánt emléklapot, amit következő útja során fog átvenni az orosz elnök. Sőt megtudjuk azt is, hogy a paksi beruházásnak köszönhetően is népszerű az orosz nyelv a Kossuth Lajos Tudományegyetemen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.