2017. szeptember 20., szerda

RABOLT TÉVÉT, RABOLT LAPOT - DE ÚJSÁGODAT TE NYOMHATOD

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Aczél Gábor
2017.09.20.



Nem isten kalapja,
hanem korunk lapja;
nem kötődik párthoz:
újságot a vállhoz!
Megteheted ülve is:
NYOMTASD ÉS TERJESZD TE IS!

Egyszerű, mint az egyszeregy,
s már egy jó hónapja megy,
semmi nem állíthatja meg,
a hatalom máris remeg,
mert ez a te szamizdatod,
amivel őt megingatod.



Rabolt tévét, rabolt lapot,
hiába tette, láthatod,
újságodat te nyomhatod,
és tovább is te adhatod,
így orra alá dughatod,
meglásd, meg is buktatod.

Egy országos hálózat kiépítése vette kezdetét Magyarországon, amely a közreműködők, s a szinte már csaknem mindenütt elérhető technikai eszközök révén olcsón, könnyen és gyorsan igaz információkkal szolgálhat millióknak.

Megjelenik hetente, az internetről letölthető és mindenki által szabadon terjeszthető.

Kiszámítottan, szervezetten, országosan.

Hétről hétre.

Nagyon sokan rákényszerülnek, hogy szinte kizárólag az M1 televíziót nézzék, a Kossuth rádiót hallgassák, a megyei lapokat olvassák. Többen ugyanezt megszokásból teszik. Ők másmilyen országot érzékelnek maguk körül, mint ahol élnek. Ami a kormány által birtokolt vagy elfoglalt hírcsatornákból árad, az nem csupán egyoldalúan elfogult tájékoztatás, hanem gátlástalan propaganda, ténytagadó hazugságözön, agymosás.

Valamit tenni kellett és tenni kell ahhoz, hogy a tényeket, az országos gondokat nem ismerő, és a politikától elidegenített, gyűlölködőkké butított, vagy éppen tudatosan közömbösített emberek közül minél többen tájékozottabbak legyenek.

Hogy minél többen olyan világot érzékeljenek maguk körül, amilyenben élnek.

És amilyenben szavaznak majd, amikor választanak.

Ehhez a kormányzati médiafölényt legalább megtörni szükségeltetik.

Akad ugyan még néhány független újság, tévé, rádió és hírportál, amelyek tisztességesen tájékoztatnak az ország és a világ dolgairól, történéseiről, de az információik kevés emberhez jutnak el.

A Nyomtass te is kezdeményezés lényege, hogy hetente megjelentetett lapja értékes tartalmát olvasóit cselekvésre bírva hétről-hétre egyre többekhez juttassa el.

Hozzáértő, tapasztalt, pártfüggetlen médiamunkások választják ki, rövidítik, vagy rendelik meg és írják az adott hét lefontosabb eseményeiről hírt adó cikkeket, amelyeket, egy A/4-es lap két oldalára helyeznek el (tördelik be). Ezt a lapot félbehajtva egy újság formátumú kis kiadvány születik.


Akinek van számítógépe és nyomtatója, máris próbát tehet.

Az internetes és facebook oldalról (www.nyomtassteis.hu; nyomtassteis) letölthető kis újság úgy, ahogy van, több példányban is kinyomtatható, fénymásolható, terjeszthető. A kezdeményezés a kormányzati médiafölény falát akkor üti át, majd ingatja meg, ha ezt hétről-hétre mind többen megteszik.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat kicsiben is és nagyban is...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.