2017. november 19., vasárnap

ÉLETET LEHELNEK A SZELLEMVÁROSBA

INDEX
Szerző: NYILAS GERGELY
2017.11.19.


Egy városnegyednyi félbehagyott betontorzó magasodott éveken át Biatorbágy szélén, ahol az egykori beruházó vonzó komplexumot álmodott meg. A csődbe ment tervet újragondolta az új tulajdonos, aki valóban életet lehelne a szellemvárosba: nem csak szálloda, irodák lesznek, de jelentős mennyiségű lakás is. Reményeik szerint már 2018 márciusában költözhetnek a lakók, feltéve, ha a potenciális vevők is hisznek abban, hogy valódi élettel tölthető meg az új városnegyed.

„Úristen, ez micsoda?” „Ezzel végül nem lett semmi?” „Mi lehet abban a szellemvárosban?” – hosszú éveken át ilyen kérdések villanhattak át azok fejében, akik az M0 és az M1 találkozásánál elsuhantak a hatalmas betonmonstrum mellett, hogy aztán az autóból még vissza-vissza nézve meglepve lássák: az épülettömb együttese még annál is hatalmasabb.

„Na, mégis épül?” „Valamit csinálnak?” „Mégse marad szellemváros?” – az elmúlt egy évben viszont már inkább ezeket kérdezik maguktól, akik elhaladnak az autópályán a Törökbálinti-tó mellett. Nemcsak megmozdult valami az elárvult területen, de a projektet újragondoló új tulajdonos építési munkálatai ott tartanak, hogy az ígéret szerint 2018. április 1-jével elkészül az első ütem, költözhetnek a lakók, jöhetnek a boltok, indulhatnak az irodák, igazi élet töltheti meg a negyedet. A teljes beruházás befejezését a második ütem vége jelenti, ez 2019 végére várható...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.