2017. november 27., hétfő

VIKTOR, ISMÉT HAZUDTATOK!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2017.11.26.


Noha sokan, sok helyen mondták eddig is, hogy a kormány által, hasraütésszerűen benyögött konzultációs részvételi számok hamisak, bizonyíték eddig nem volt. Egészen a minapig, amikor is az LMP, a kormány nagy kegyéből beengedtetett azokra a helyszínekre, ahova ezek az ívek elvileg beérkeznek. És láss csodát, nem tudtak arra bizonyítékot felmutatni, hogy lenne bármiféle adatbázis ezekről. Az LMP nyilatkozott a három helyszín meglátogatását követően, mely látogatás szerintük bizonyította, hogy a kormáy által közölt számok hamisak. Nem küldtek be 1.7 millió konzultációs ívet a párt hívei.

A történet azonban csak itt kezdődött. A kormánypárt ugyanis kiadott egy közleményt, miszerint az LMP mindent és mindenkit megsértett. Mind emberileg, mind szakmailag. A nemzet testén ejtettek ezzel sebet, hisz belerúgtak abba a 2 millió emberbe – melyikbe? – aki kitöltötte a nemzeti konzultációt. A közleménybe pedig bebiggyesztettek egy, a kormány megbízásából jelen lévő fotós képét, amelyen egy rakás felstócolt doboz volt látható. Ezzel kívánták „lebuktatni” Hadházyiékat, hisz azok a dobozok mind teli vannak konzultációs ívekkel. Hát nem voltak, mi több, tök üresek voltak. Ezt maga Hadházy mondta el, ugyanis ő megkérdezte a helyszínen dolgozóktól.

A kormány kétszer nézte be és amikor már azt hitték, itt a vége, akkor jött a Hír TV hangfelvétele, melyen egy ott dolgozó mondja el, hogy ők kb 400 ezer kitöltött ívvel találkoztak. Igen ám, de mi van akkor, ha az online kérdőívek száma sokkal nagyobb, így pedig valóban eléri az 1.7 milliót? Tuzson Bence, a Fidesz szóvivője maga mondta el, hogy az előző konzultációk alkalmával is csak elenyésző számban érkeztek be, online kiltöltött kérdőívek. Tehát ez a lehetőség is kizárva.

A Fidesz tehát hazudott, majd azt letagadta. Ez pedig jól mutatja, mi történne, ha a kormány kérdéses ügyeit, egy nem kormányközeli bizottság vizsgálná ki. Mi történne, ha valóban el kéne számolniuk egy független bizottság előtt az uniós pénzek felhasználásáról, a letelepedési kötvényekről, vagy épp Mészáros Lőrinc vagyonosodásáról. A kormány már annyira nyeregben érzi magát, hogy a hazugság számukra már természetessé vált, amire már alibit sem próbálnak gyártani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése