2017. december 6., szerda

A MOMENTUMNÁL INKOMPETENSEBB TÁRSASÁG NEM LÉTEZIK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.12.06.Szeretnénk leszögezni, hogy a magunk részéről az ügynökkérdés teljes nyilvánosságát támogatjuk, és a leghatározottabban követeljük, hogy a volt III/III-as ügynökök közül senki ne tölthessen be közéleti funkciót, ne dolgozhasson a sajtóban, ne alakíthassa a közvéleményt. Erről számos cikket írtunk és meg is indokoltuk.

A “Filozófus” fedőnéven egyházi besúgóként foglalkoztatott Lehel László evangélikus lelkész ügyében is ugyanezt a határozott álláspontot képviseltük. Volt ügynök nem lehet még egy segélyszervezet vezetője sem, távoznia kell minden közéleti tevékenységből. Lehel László ügynököt a kommunistázó Fidesz védi, Lévai Anikó tettestársa a politikai szerepet betöltő Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnél.

A 444.hu idézi a pártok reagálását az üggyel kapcsolatban. Azt írják: a Momentum azt várja el, hogy Lehel László „számoljon be ügynöki tevékenységéről, és bizonyítsa, hogy ma már nem más ország érdekeit képviseli, és nem veszélyezteti egyetlen magyar állampolgár biztonságát sem.” Sőt, odáig mennek, hogy „ha Lehel László nem tudja tisztázni magát és ügynökmúltját, hagyja el az országot.”

Először is, eddig fel sem merült, hogy Lehel ügynök más országoknak dolgozott volna. Ha így lenne, az kémkedés és hazaárulás lenne. Ha a Momentumnak ilyesmiről tudomása van, azonnal tegyen feljelentést. Ha nincs erre vonatkozó tudomása vagy bizonyítéka, akkor egy kormányzásra áhítozó párt rágalmaz, csúsztat, való tényeket hamis színben tüntet fel, és egy jogtisztelő párt ezt még egy ügynökkel szemben sem teheti meg. Ez személyiségi jogot sért. Amilyen arcátlanok a volt III/III-as ügynökök, be is perelheti őket...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése