2017. december 6., szerda

PERT INDÍTOTTUNK AZ ELTITKOLT ÁTVILÁGÍTÁSI JELENTÉSÉRT, LECSERÉLTÉK A PROJEKTGAZDÁT AZ UNIÓS KASTÉLYFELÚJÍTÁSI PROGRAMBAN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2017.12.06.


Levették Gyutai Csabát a kastélyprogram éléről. Ez az uniós pályázati kiírások egy friss módosításából derül ki. A Gyutai vezette két miniszterelnökségi cég átvilágítása állapított meg hajmeresztő dolgokat, a rendőrség is nyomoz. Az új projektvezető cég nyomban ki is tolt egymilliárdot, ezúttal a nagyvázsonyi vár ránctalanítására.

Már nem a Budavári Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Nonprofit Kft. vezényli a 40,4 milliárd forint uniós pénzből gazdálkodó kastély- és várprogramot. Legalábbis a legfrissebb nyertes pályázatban már nem egy másik cég főnökösködik. Az utód a szintén állami érdekeltségű NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. – derül ki egy friss közleményből, amellyel a program GINOP-pályázatának felhívását módosította a kiíró.

A Budavári Nkft. egyike volt annak a két cégnek, amelynek tevékenységét hűtlen kezelés miatt nyomozza a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az eddig kiszivárgott részletek alapján a cégnél kreatívan bántak a közvagyonnal, vezetőjének, Gyutai Csabának, Zalaegerszeg korábbi fideszes polgármesterének és rokonainak is jutott a jóból.

A BRFK nyomozása egy korábbi, kormányzati megrendelésre készített átvilágítás alapján indult. Ezt a dokumentumot azonban, többszöri ígéret ellenére sem hozta mindeddig nyilvánosságra a Miniszterelnökség. Mi pert indítottunk a közzétételért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése