2017. december 30., szombat

"HÁNY FEKETE FARKAT KELL MÉG LESZOPNOM, HOGY NE NEVEZZENEK NEONÁCINAK?" - KÉRDEZI A KORMÁNY DÍSZVENDÉGE

444.HU
Szerző: plankog
2017.12.30.


"Vannak jó szándékú meleg emberek, akik csak nyugalomban szeretnének élni, és van egy kisebb, de nagyon hangos csoport, amelynek tagjai pedig folyamatosan provokálnak.”

Az idézet Novák Katalin államtitkár pénteki interjújából származik, aki éppen genderügyben fejtette ki a nézeteit, és bár egyáltalán nem erre gondolt, véletlenül szinte pontosan leírta a kormány januári konferenciájának díszvendégét, Milo Yiannopoulost. Aki meleg is, hangos is, folyamatosan provokál is, semmi sem áll távolabb tőle, mint a nyugalom, és a nyitóbeszédet tartja majd Európa jövőjéről a Várkert bazárban. Nem kockáztatunk nagyot, ha azt mondjuk, magyar kormányzati rendezvénynek még nem volt olyan szereplője, aki annyit beszélt volna a férfi nemi szervek, kifejezetten a fekete férfi nemi szervek iránti rajongásáról, mint ő, de hogy ne fogjuk szalvétával a kérdést, itt egy jellegzetes idézet tőle:
„hány fekete farkat kell még leszopnom ahhoz, hogy ne nevezzenek neonácinak?”

Játéknak indult

Yiannopoulost a 444 olvasóinak nem kell bemutatni, több cikkben is foglalkoztunk már az újjobboldal legismertebb figurájával. Egy kicsit mégis érdemes felidézni, hogy ki ő, ha már Szijjártó Péter és Csányi Sándor társaságában látjuk viszont.

Milo négy éve ilyenkor még többé-kevésé átlagos brit tech-újságíró volt, akinek a gamergate-ügy hozta meg az áttörést. Utólag látványos igazán, hogy a számítógépes játékvilág 2014-es botránya milyen pontosan vetítette előre azt, ami aztán 2016-ban világpolitikai szinten is megtörtént. Pedig egészen hétköznapi ügyből indult a sztori: egy Zoe Quinn nevű játékfejlesztő szakított a barátjával, aki bosszúból csinált egy honlapot mindenféle személyes részlet kiteregetésével, többek között arról, hogy Quinn a Kotaku nevű gamer-oldal egyik szerzőjével is megcsalta. Aki egy alkalommal írt is Quinnről, így az ügy egy pillanat alatt a korrupt média-kérdés szimbóluma lett, és gyakorlatilag mozgalom indult a gamer-újságírás megtisztításáért.

Milo fellépésének híre pedig azonnal beindította a kívánt reakciókat: a kormánymédia ünnepli hősének érkezését, a DK pedig „A kormány mondja le a pedofíliát propagáló szélsőjobboldali Milo Yiannopoulos részvételét a kormányzati konferencián!” címmel ad ki közleményt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.