2017. december 30., szombat

JÓ ÖTLET! EGYÜTT: RUGALMAS NYUGDÍJKORHATÁR

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: CEGLÉDI ZOLTÁN
2017.12.30.


Az Együtt megfordítja a nyugdíjügyi ígéreteket, és milyen jól teszi!

A választásokig minden héten valamelyik ellenzéki párt programjából emelek ki egy-egy szimpatikus, szerethető, praktikus, innovatív elemet. Nem az általános "demokráciavédést" meg semmitmondó jókívánságokat, hanem konkrét ígéreteket. Olyat, ami alkalmas arra, hogy egy szavazó azt mondja, örülne, ha ez megvalósulna. Oldalt kattintható a már bemutatott jó ötletek sora, ma az Együtt "Európai élet az Együtt Magyarországán" alcímű programját méltatom, az alábbi ötlet okán:

FÉRFIAKNAK ÉS NŐKNEK EGYARÁNT RUGALMAS NYUGDÍJKORHATÁRT VEZETÜNK BE. ARÁNYOSAN, BIZTOSÍTÁS-MATEMATIKAILAG KORREKT MÓDON JUTALMAZZUK AZT, AKI AZ IRÁNYADÓ KORHATÁR FELETT TOVÁBB DOLGOZIK, ÉS CSÖKKENTETT NYUGDÍJ MELLETT A KORÁBBI NYUGDÍJBA VONULÁST IS LEHETŐVÉ TESSZÜK.

Ez egy kiváló ötlet - és reagál végre arra, hogy a mai nyugdíjrendszer legnagyobb problémáit többek között az okozza, hogy a szisztémát, annak belső logikáját a történelmi múltban, teljesen más munkavégzési viszonyok között alakították ki. Ma már tovább élünk, a munkahelyünkön pedig egyre kevésbé végzünk kifejezetten fizikai igénybevételt igénylő feladatokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.