2017. december 18., hétfő

PUBLICUS: KARÁCSONY GERGELY A LEGNÉPSZERŰBB ELLENZÉKI POLITIKUS

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.12.17.



Megelőzi Orbánt is.

A Publicus Intézet felméréséből kiderül: az MSZP továbbra is stagnál 9%-on, a Jobbik szintén; a Fidesz továbbra is a legerősebb, legtámogatottabb párt. A politikusok között pedig az MSZP és a P miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely a legnépszerűbb.

A felmérést a Publicus a Vasárnapi Hírek megbízásából, december 8 és 13 között, 1005 fő megkérdezésével készítette; reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálták a pártok támogatottságát és a szavazási hajlandóságot.
Beálltak a pártok egy szintre

Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot csökkent, így 26 százalékon áll. A biztos szavazó, pártválaszók körében a Fidesz támogatottsága 48 százalék. A párt szavazóinak aktivitása átlagos.

Az MSZP tábora nem változott, 9 százalék. A biztos szavazó, pártválaszók körében az MSZP támogatottsága 15 százalék. A párt szavazóinak meglehetősen magas, viszont az MSZP támogatottsága Botka László menesztése óta történelmi mélypontra zuhant.

Ugyancsak mélyponton van a Jobbik, a párt tábora egy százalékpontot csökkent, így 9 százalék. A biztos szavazó, pártválaszók körében a Jobbik támogatottsága 14 százalék. A Jobbik támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.