2018. január 3., szerda

GÁBOR GYÖRGY: A FIDESZBEN MOSTANTÓL FOGVA EGY ORBÁN VIKTOR VEZETTE KOLDULÓRENDET TISZTELHETÜNK

VÁROSI KURÍR - KERÍTÉSEN INNEN
Szerző: Városi Kurír
2018.01.03.


Orbán Viktor feltalálta a csőben a lyukat, vagyis újjáélesztette a békekölcsön intézményét. Persze a nyerés minimális esélye nélkül, hiszen szüleink még izgatottan bújhatták negyedévente az újság hasábjait, hogy kihúzták-e a számaikat. Kádár legalább megadta az illúziót!

A jó öreg békekölcsön


Gábor György vallásfilozófus közösségi oldalán gondolkodott el az orbáni régi-új ötlet átültetésén.

Olvasom, hogy Orbán Viktor januári jókívánság gyanánt épp pénzt kezdett el kunyerálni mindannyiunktól a Fidesz számára, hogy Magyarország magyar ország maradhasson.

Orbán Viktor, aki maga mondta magáról, hogy őt a Jóisten keresztény magyar férfinak teremtette, most tehát tarhálásba, azaz koldulásba kezdett.

Szóval akkor a Fideszben mostantól fogva egy Orbán Viktor vezette koldulórendet tisztelhetünk. Eddig ez jó hír. A Fidesz, mint koldulórend tehát a szegénységet legszigorúbban vállaló és gyakorló renddé válik. Remek hír! A tagok kizárólag koldulással gyűjthetik össze a megélhetésükhöz szükséges összegeket. Ez is pompás hír!

Aztán a tagok kemény önmegtagadásban élnek – speciel ezt az állandó önmegtagadást jól ismerjük, s gyakorta megtapasztalhattuk már eddig is. Aztán az éhezés határát súroló böjtöt tartanak (már röhögök előre, ha szegény-szegény Németh Szilárdra gondolok), kopár, szinte üres cellában laknak (s ahhoz még utólag sem építtethetnek pazar panorámás erkélyt), végsőkig elhasznált ruhákban járnak (semmi Louis Vuitton-tatyó!), s összegyűjtött vagyonukat nem fordíthatják magukra, hanem a vagyon nagy részét szét kell osztaniuk a szegények között. Ez is csodás hír, hiszen a Fidesz-rend tagjai elszegényednek, ámde az összelopott és most szétosztásra kerülő vagyonuk révén egy csapásra megszűnik a szegénység Magyarországon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.