2018. február 28., szerda

ORBÁN VIKTOR ÉS TÁRSAI NEMKÍVÁNATOSAK AMERIKÁBAN?

VÁROSI KURÍR - KERÍTÉSEN TÚL
Szerző: Városi Kurír
2018.02.28.




A Global Magnitsky Törvényre hivatkozva feljelentést tett egy jobbközép értékeket követő amerikai intézet Orbán, Lázár, Rogán, Polt, Matolcsy, Orbán Győző, Mészáros és Tiborcz ellen.

Hoppá!

Kitilthatják őket az USA-ból, ha van ott lévő vagyonuk, azt befagyaszthatják, és sehol a világban nem használhatnak semmilyen olyan pénzintézetet, amelyben a legcsekélyebb amerikai érdekeltség is van – tudatta a Független Hírügynökség.

Az önmagát „az emberi jogokért küzdő, a korrupció elleni harcot folytatóként” megnevező Frontiers of Freedom nevű, washingtoni székhelyű szervezet kedden nyújtotta be a csomagot. Ebben több magyar politikus, köztük Orbán Viktor feltételezett korrupciós tevékenysége és emberi jogok megsértésére irányuló cselekmények miatt kér a megnevezettek elleni szankciókat, mégpedig a 2016 decemberében megszületett Global Magnitsky Törvény keretében.

Ez felhatalmazza az amerikai elnököt arra, hogy megtagadja a vízumot attól, és befagyassza a vagyonát annak, aki súlyosan megsérti az emberi jogokat, korrupciós, illetve pénzmosási ügyekbe keveredik. Az eljárás megindítását kezdeményező felvezető levél és a több oldalnyi, a konkrét ügyeket is ecsetelő linkeket tartalmazó melléklet címzettje Rex Tillerson, külügy- és Steven Mnuchin pénzügyminiszter.


Ez pedig azok névsora

„akik az elmúlt nyolc évben megsértették az emberi jogokat azáltal, hogy kulcsszerepet játszottak" a magyarok és nem-magyarok szabadságnak a korlátozását maga után vonó törvények és szabályok megalkotásában, továbbá korrupciós ügyekben vettek részt/részesültek azok hasznából:

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke


Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter

Rogán Antal, a miniszterelnök miniszteri rangú kabinetfőnöke

Polt Péter, Magyarország legfőbb ügyésze


Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke

Orbán Győző, Orbán Viktor édesapja

Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége

Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere

Tiborcz István, Orbán Viktor veje


A konkrét ügyek:...

ITT OLVASHATÓK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.