2018. március 18., vasárnap

KIM DZSONGUN SPICCESEN AZ OPERATÍV TÖRZSNÉL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.03.18.


Orbán Viktor saját Facebook oldalán közölte azt a videót, amelyen Kim Dzsongun paródiát ad elő. Megérkezik a Kedves Vezető az Operatív Törzshöz, ahol az egyenruhás jelent neki a várható katasztrófáról: “Hóesés, hófúvás, ónos eső.” Majd megjelenik a vészjósló felirat a hivatalos ember, a Parancsnok ruházatán: “Katasztrófavédelem”.

Kicsit jobban mutatna, ha a várható katasztrófa nem hóesésről és ónos esőről szólna, hanem mondjuk egy meteorbecsapódásról, amelynek hatására nyolc város eltűnhet a föld színéről, esetleg egy idegen bolygóról jött idegenek űrhajójának árnyéka borítaná az Alföld háromnegyed részét. Kicsi, sárga, savanyú a mi katasztrófánk, de a mienk.

A háttérben álldogáló Rogán Antal hibája, hogy még egy hurrikánt sem tudott beszervezni a kampány utolsó heteire, amelyet a Kedves Vezető saját kezével állít meg, esetleg a kerítés terel el a hanyatló Nyugat felé, mint a migránsokat. De azért veszélynek lennie kell, amit a Vezér elhárít és megold. Ezért ő összefoglalja a veszély lényegét, hogy mások is értsék.

“Nagy mennyiségű csapadék jön és hideg jön rá” – tárja fel a titkokat, s a háttérben szinte látjuk az amerikai filmekben szokásos felvonulást, ahogyan a legmagasabb szintű technika megindul földön, vízen, levegőben a tengerészgyalogosokkal együtt a térség felé. Ezt itt azért nem láthatjuk, mert mindössze két sószóró traktor indult el a volt TSZ udvara felől, és János bácsi beszólt, hogy az egyik bedöglött, “már megint az a kurva porlasztó”.

De a helyzet így is drámai, ez látszik a katasztrófavédelmisek arcán, és Rogán tekintetén, aki elköveti azt a tiszteletlenséget a többiekkel együtt, hogy nem jegyzetel úgy, mint Kim Dzsongun katonái. Pedig a Vezér elmondja a veszély lényegét a szakembereknek, akiknek ez nyilván nem juott eszébe.

Míg Rogán azon töprengett, hogy ha nagy lesz a szél, még az is lehet, hogy Cili nem tud a fodrászhoz elmenni, mert nem tud a helikopter felszállni, és ilyen időben talán még Semjén se tudná házig reptetni a lelőtt rénszarvasokat, Orbán átlátott a szitán, és elmondta, hogy mi lehet a baj: a magyarok nem szakították meg a hosszú hétvégét, az esőben indulnak el.

Ezt onnan tudja, hogy ismeri a magyarok észjárását, a magyarok már csak ilyenek, nekik az sem számít, hogy kampány van, ezért a hóesés megvan szorozva hárommal, képesek ilyen időben is hazaindulni. Ezért nem kárhoztatjuk, hanem megmentjük őket. Orbán nélkül erre a katasztrófavédelem nem jött volna rá, és nem mozgósított volna minden embert és porlasztót a megmentésükre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.