2018. április 25., szerda

DEMOGRÁFIA

FARKASVONÍTÁS
Szerző: Tarski
2018.04.25.


A választást követő nemzetközi sajtótájékoztatón Orbán Viktor megpendítette azt, hogy az új kormány új struktúrában és új politikai cél preferenciákkal indul neki a következő négy évre. A régi politikusokat újak fogják felváltani a kormányban és a hangsúly eltolódik a demográfiai problémák jobb megoldása területére. Ez megítélésem szerint folytatása lehet annak a politikának, amelyik egyrészt a keresztény nemzeti mivoltunk megőrzésére, másrészt a magyarság lélekszáma csökkenésének megállítására irányult. Mindez pedig megfelel annak, ami az identitásukból, tehát a keresztény nemzeti politikai filozófiájukból következhet.

A fentebb jelzett problémák aktualitása minden korábbi időszaknál nyilvánvalóbb, hiszen manapság több olyan problémával kell szembenéznünk, ami korábban nem volt, mert nem lehetett a gondolkodásunk középpontjában. Ezek közül most csak kettőt említek: a migráns-ügy és a magyarok kivándorlása más Uniós és nem Uniós országokba, amelyek alapvetően meghatározzák hazánk lélekszámának alakulását. Mindkét probléma korábban is létezett, de olyan nagymértékűen, mint ma, nyilvánvalóan nem jelentkezett, ezért válhatott korunk alapvető kérdésévé. Az első problémával, tehát a migráns-üggyel már eddig is sokat foglalkoztam, de itt most egészen más szempontból kell arra tekintenünk, mégpedig a magyarság megmaradásának ügye szempontjából. Itt most az a kérdés vetődik fel, hogy bár a keresztény humanitás tényleg megköveteli azt, hogy a menekülteken segítsünk, de az igazi kérdés inkább az, hogy közülük mennyit fogadjunk be hazánkba. Mennyi az a lélekszám, amíg nem kell azt mondanunk, hogy a magyar nemzetállam már nem tekinthető magyarnak, hiszen abban sokkal több van az önmagát nem magyarnak tekintő honfitársunk. Továbbá: milyen mértékben változik meg a magyar kultúránk akkor, ha bizonyos számú menekültet fogadunk be.

Ezekre a kérdésre nem tudunk pontos választ adni, legfeljebb csak sejtéseink lehetnek. Az biztos, hogy néhány ezer menekült befogadása nem jelenthet problémát, ezért a keresztény humanitás nevében őket feltétlenül be kell fogadnunk. De már akár tízezer, vagy annál sokkal több menekült hazai befogadása, amit egyes liberális körök akarnak, igencsak komoly gondot okozhat. S nem csupán momentán jelentene óriási problémát, hanem perspektivikusan is, ha figyelembe vesszük azt, hogy a muszlimok szaporodási rátája több mint négyszer nagyobb, mint a magyaroké. Ez azt jelentené, hogy hazánkban néhány évtized múltán jelentősen megnőne a muszlimok aránya a magyarokéval szemben, ami előbb-utóbb a magyarság pozícióinak a feladását vonhatná maga után. Nem lehetetlen az sem, hogy kisebbségi etnikummá válunk a saját hazánkban. Ebben az esetben pedig megkérdezhetjük magunktól azt, hogy érdemes volt-e annyi menekültet, és/vagy migránst befogadnunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.