2018. április 19., csütörtök

ERŐSEN POLITIKAI SZÍNEZETŰ GYÁRFÁS GYANÚSÍTÁSA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.04.18.


Nem tudjuk, ki adott megbízást Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolására, ez lehetett Gyárfás Tamás vagy bárki más. Az azonban bizonyos, hogy Gyárfás Tamás meggyanúsítása és őrizetbe vétele (semmi kétség, hogy a bíróság helyt ad majd a letartóztatási kérelemnek is) politikai döntés nélkül nem lett volna lehetséges.

Ezt nemcsak az bizonyítja, hogy a Fidesz “erős ökle”, a pártpropaganda zászlóshajója, a Magyar Idők számolt be legrészletesebben a gyanúsításról, de Magyarországon még akkor is politikai döntés kellett egy Gyárfás Tamáshoz hasonló közszereplő meggyanúsításához, amikor még demokrácia volt, független ügyészség dolgozott, az ügyészséget nem politikai célokra használták. Gyárfás Tamás őrizetbe vételéhez a legfelsőbb helyről kellett bólintani.

Igen, Orbán személyes jóváhagyása nélkül ez nem történhetett meg, miután az ügyészség Orbán elvárásai és megrendelései alapján dolgozik, és politikai alapon válogatja meg, kik ellen indulhat és nem indulhat büntetőeljárás. A politikai színezetet támasztja alá, hogy a rendőrség évtizedek óta nyilvántartja ezt a lehetséges szálat, ami indokként szerepel, arról korábban is tudott a nyomozóhatóság. A bizonyítékként emlegetett felvételt régebb óta zsarolásra használták szlovák bűnözők, amelyről a rendőrség tudott, Gyárfással értekezett.

Azért is kap politikai színezetet az ügy, mert Gyárfás Tamást ennyi erővel megvádolhatták volna abban a perben is, amelyben Jozef Rohácot, a gyilkosság elkövetőjét elítélték. Ebben az Aranykéz utcai robbantással összevont ügyben is szerepelt Portik Tamás, mint felbújtó, a gyanú szerint pedig Gyárfás Tamás lenne Portik felbújtója, akinek az “embere” volt Rohác.

Az is feltűnő, hogy közvetlen a választás után fogták el Gyárfást, amikor a választási csalás a közélet egyik legfontosabb kérdése. Gyárfás Tamás őrizetbe vétele sikeresen terelheti el a figyelmet a Fidesz nyilvánvaló választási csalásáról. A kiszivárogtatott bizonyíték a Magyar Idők cikke alapján, a nem ismert tartalmú hangfelvétel kivételével, gyenge lábakon áll.

Az nem derült ki, mi van azon a hangfelvételen, amelyet állítólag Portik készített Gyárfással való beszélgetéséről, melyen szóba kerülhetett a Fenyő-gyilkosság. De a Magyar Idők által idézett védett tanú beszámolója a világon semmit nem bizonyít. A Művészinas étteremben állítólag ez a beszélgetés hangzott el: “A tanú szerint Portik őrjöngeni kezdett, amikor megtudta, hogy Fenyő felrúgta a megállapodásukat, és kijelentette, hogy „hazavágja” a nagyvállalkozót. A védett tanú szerint Gyárfás Tamás erre azt mondta: „Tomikám, ezzel nekem is nagy szívességet tennél […] különben is, megérdemli, hogy megdögöljön.”

Ezt mindennek lehet nevezni, de megbízásnak vagy felbújtásnak nem. A megbízás az úgy hangzik, ahogy azt Tasnádi Péter a bíróságon előadta, hogyan bízta meg őt Gyárfás Tamás a merénylet végrehajtásával. Konkrét megbízást adott, és azért pénzt is fizetett. Az egész előadásmód olyan hiteltelennek tűnt, hogy Cserni János bíró ezután meg sem hallgatta az ügyben tanúként beidézett Gyárfás Tamást, hanem hazaküldte. Itt jegyeznénk meg, hogy az alvilágban olyan pletykák és legendák terjengenek, hogy azokat készpénznek venni nem lehet...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.